Opleiding 24 september 2020

HVHL start pilot met innovatietrainees

Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) is één van de 13 hogescholen die deelneemt aan de pilot met Innovatietrainees van het ministerie van Economische Zaken. De school mag 15 studenten plaatsen bij mkb-bedrijven in de foodsector, om een onderzoekstage te doen.

Na de stage treedt de student in dienst bij het bedrijf, als innovatietrainee. Vanuit deze positie vervolgt de werknemer het onderzoek. Tegelijkertijd volgt de trainee een speciaal programma bij de hogeschool. Dit innovatieproject wordt gesubsidieerd door SIA. De stages starten in februari 2021. HVHL zoekt hiervoor bedrijven die een trainee in dienst willen nemen. Daarbij geeft de school de voorkeur aan partners van Bakery Sweets Center.

Project van start met voldoende intentieverklaringen

Het traineeship biedt bedrijven gelegenheid om in een vroeg stadium talent te scouten en aan zich te binden. Op dit moment is de hogeschool op zoek naar mkb-bedrijven die de intentie hebben om in dit traject te stappen. Als HVHL voldoende intentieverklaringen heeft weten te verzamelen, dan volgt de aanvraag bij het ministerie. Met voldoende deelnemers is het vrijwel zeker dat de pilot daadwerkelijk van start kan gaan.

Planning

Een korte tijdlijn:

– Februari 2021 – start stageperiode (hiervoor wordt een onderzoekscontract en stagecontract afgesloten in overeenkomst met hogeschool en bedrijf)

– September 2021 – Start Innovatietraineeprogramma

– September 2022 – Afronding pilot

Interesse? Meld het snel!

Heeft u interesse in een innovatietraject binnen uw bedrijf? Laat het weten door uw intentie uit te spreken. U zit dan niet direct ergens aan vast. Neem voor de mogelijkheden (en subsidie-informatie) contact op met projectcoördinator Harry Ankone, harry.ankone@hvhl.nl. Let op: de deadline voor aanmelden is 2 oktober.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn