Opleiding 01 juli 2021

Hogeschool Van Hall zoekt docenten voedingsmiddelen technologie

Voedingsmiddelentechnologie HVHL

Maar liefst drie mooie vacatures bij Hogeschool van Hall Larenstein. Ze zoeken drie docenten voedingsmiddelentechnologie. Twee voor in Velp (Gld.) en één in Leeuwarden.

Van Hall Larenstein University of Applied Sciences zoekt voor locatie Velp voor de Engelstalige Bacheloropleiding Food Technology en voor de Nederlandstalige Associate Degree Voedingsmiddelentechnolgie docenten voedingsmiddelentechnologie.

Vacature locatie Velp – 2 docenten Voedingsmiddelentechnologie

Docent Voedingsmiddelentechnologie voor 0,8 fte (2x)

In de Engelstalige HBO bachelor opleiding Food Technology verwerven studenten kennis, inzichten en vaardigheden op het brede terrein van productontwikkeling, kwaliteitsmanagement, procesontwikkeling en productiemanagement in de voedingsmiddelensector. De opleiding wordt gedragen door een enthousiast en betrokken team. Sinds kort is er op locatie Velp ook een Nederlandstalige Associate Degree opleiding gestart. Deze richt zich op mensen die al werkzaam zijn in de voedingsmiddelenindustrie en ambitie hebben om door te groeien.

Naast onderwijs is er in toenemende mate aandacht voor toegepast onderzoek. Hiervoor is de opleiding nauw verbonden met het Applied Research Centre  waarbinnen verschillende lectoraten opereren. Koppeling van onderwijs en toegepast onderzoek staat hoog op de agenda van zowel hogeschool als opleiding.

De docent Voedingsmiddelentechnologie zal ingezet worden op het brede terrein van voedingsmiddelentechnologie. Daarom zijn wij op zoek naar een allround voedingsmiddelentechnoloog, met gedegen kennis van de basisvakken (chemie, natuurkunde). Daarnaast wordt verwacht dat de docent actief gaat participeren in onderzoeksprojecten die binnen het Applied Research Centre plaatsvinden. Hierbij is verbinding met het onderwijs cruciaal. Tot slot dient de kandidaat een actieve en constructieve rol binnen het opleidingsteam te vervullen.

Vacature locatie Leeuwarden

Docent Voedingsmiddelentechnologie (VT) 0,8-1 fte

Binnen het onderwijsteam ben jij medeverantwoordelijk voor de kwaliteit van het onderwijs. Je neemt actief deel aan onderzoeksprojecten binnen het Applied Research Centre (ARC) waarbinnen verschillende lectoraten opereren. Jij weet jouw studenten als geen ander te inspireren en enthousiasmeren en draagt op didactische wijze je kennis over van voedingsmiddelentechnologie. Daarnaast begeleid je de studenten tijdens hun stages en afstudeeronderzoeken.

De ideale kandidaat: je hebt een passie voor voeding, natuur, mens en onderwijs en houdt ervan om met studenten samen te werken in een veranderende omgeving. Naast uitgebreide kennis en werkervaring in de voedingsmiddelentechnologie, wordt een relevante opleiding op academisch niveau gevraagd. Omdat je zo van je vak houdt ben je goed op de hoogte van de actuele thema’s die spelen in de voedingsmiddelensector. Je schakelt moeiteloos van het Nederlands naar het Engels. Je brengt vernieuwing in het team en hebt affiniteit met het begeleiden van studenten, competentiegericht onderwijs en moderne onderwijsmethoden. Het zou mooi zijn wanneer je didactische aantekening en de Basis Kwalificatie Examinering (BKE) hebt, maar deze kun je ook bij HVHL halen Je vindt het ook leuk om deel te nemen in projecten en jouw kennis en ervaring hogeschool breed met je collega’s te delen.

Hogeschool Van Hall Larenstein

Hogeschool Van Hall Larenstein is dé duurzaamste hogeschool van Nederland. Een uniek onderwijsaanbod in een groene, internationale en multiculturele omgeving. Eén van die unieke opleidingen is Voedingsmiddelentechnologie (VT). VT is een opleiding die studenten voorbereidt op een fantastische baan in de voedingsmiddelentechnologie. Op de opleiding verwerven zij kennis, inzichten en vaardigheden op het brede terrein van productontwikkeling, kwaliteitsmanagement, procesontwikkeling en productiemanagement in de voedingsmiddelensector.

HVHL houdt niet van eenrichtingsverkeer maar werkt samen met de student aan het vergaren van kennis en het doen van onderzoek. Dit doen zij samen met overheden, bedrijven en andere organisaties.

Nieuwsgierig geworden?

Bekijk de website voor meer informatie over de opleiding en de hogeschool: www.hvhl.nl om een indruk te krijgen van Van Hall Larenstein. Heb je vragen over de vacature? Bel dan voor locatie Velp met Heinz Evers (opleidingsmanager) op telefoonnummer 06-10822240 en voor locatie Leeuwarden met Catrinus van der Sluis, op 06-30455766.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn