Algemeen Opleiding 21 januari 2022

Hoe zet jouw bedrijf dit jaar studenten in?

Wist je dat 2022 hét jaar wordt om studenten in te zetten? Scholen en opleidingen vragen steeds vaker hulp van bedrijven. Een samenwerking met één of meerdere studenten kan heel waardevol zijn. We zetten een aantal mogelijkheden op een rij. Welk project kies jij?

Food Skills Netwerk – Friesland College

Het Food Skills Netwerk is een excellentieprogramma van Friesland College. Hierbij zetten studenten vraagstukken van bedrijven om in oplossingen. Vanaf 1 maart gaat het Food Skills Netwerk over tot actie. Bedrijven die worstelen met vragen, kunnen deze cases indienen. Vervolgens neemt de school contact op en zorgt voor een match met studenten, die met het vraagstuk aan de slag gaan. Het acht weken durende project bestaat uit veldonderzoek, het maken en testen van prototypen, het doorvoeren van aanpassen en het presenteren van de oplossing.

Krijg antwoord op je onderzoeksvraag – Hogeschool Van Hall Larenstein

Ook de pilot Innovatietraineeship van Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) en NHL Stenden hogeschool krijgt een vervolg! Bij dit traject worden studenten bij mkb-bedrijven in de foodsector geplaatst om een onderzoekstage te doen. Na de stage treedt de student in dienst bij het bedrijf, als innovatietrainee. Vanuit deze positie krijgt het onderzoek een vervolg.

Dit traineeship biedt allerlei voordelen voor de ondernemers. “Ze krijgen niet alleen antwoord op hun onderzoeksvraag, maar er is ook nog eens een jong talent dat helpt met de uitvoering ervan. Bovendien wordt ondersteuning vanuit de onderwijsinstelling geboden én kunnen de bedrijven profiteren van extra kennis. Dat is toch echt een win-winsituatie”, vertelt programmaleider Martin Wijnia enthousiast.

Vragen over herkomst van grondstoffen – Hogeschool Van Hall Larenstein

Hogeschool Van Hall Larenstein biedt bedrijven ook nog een andere kans: Leden van Bakery Sweets Center met vragen over de herkomst van grondstoffen kunnen hiervoor studenten inschakelen. In de minor Food Forensics & Toxicology gaan studenten met deze praktijkvragen aan de slag.

Deelnemen aan onderzoek – Open Universiteit

Van een iets andere orde, maar niet minder interessant: De Open Universiteit doet momenteel onderzoek naar werkgeversnetwerken, zoals Bakery Sweets Center. Hiervoor worden leden gezocht, die samen met hun werknemers deel willen nemen. Zo ontstaat meer inzicht in hoe onze club verbeterd kan worden. Waarin zijn we succesvol, waarin juist niet? Waar liggen nog haalbare ontwikkelkansen? Via deze link kun je je registreren voor deelname aan het onderzoek.

Ontbreekt hier naar jouw gevoel een opleiding/stage/mogelijkheid? Mail het naar info@bakerysweetscenter.nl en we zetten ‘em erbij!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn