Algemeen Opleiding 01 februari 2022

Het Ambacht en Smithuis/Faber gaan voor de tweede ronde Gistdegen

De 10-daagse cursus Gistdegen die op 24 januari startte aan het Alfa College in Hoogeveen is een daverend succes. Een klas enthousiaste deelnemers afkomstig van BSC-bedrijven en werkzoekenden zorgen ervoor dat er nu al naar een tweede ronde wordt gekeken.

Vandaag postte Gert Jan ten Napel (Uitzendbureau Het Ambacht) in samenwerking met Bakkerij Faber en Smithuis een oproep op LinkedIn. Zowel Bakkerij Faber als Bakkerij Smithuis staan te springen om nieuw, bekwaam personeel. De verkorte cursus brood bakken geeft zij-instromers een goede basis mee wanneer ze aan de slag gaan in Hoogeveen (Faber) en Oldenzaal (Smithuis).

Zodra er voldoende deelnemers zijn, gaat de tweede lichting van start.

Leeuwarden: 29 maart

Intussen wordt ook in Leeuwarden hard gewerkt aan de werving van medewerkers én zij-instromers. In samenwerking met Fryslân Werkt! lanceert Bakery Sweets Center binnenkort een campagne gericht op de doelgroep die op zoek is naar werk. De cursus Gistdegen aan het Friesland College gaat op 29 maart van start.

Ben je als werkzoekende aangemeld bij Fryslân werkt! en heb je interesse in een loopbaan in de bakkerij? Meld je dan aan via het loket.

Deelnemers aanmelden?

Heeft u een medewerker in dienst die graag zijn grondstoffenkennis wil bijspijkeren? Dan kunt u deze opgeven voor de 10-daagse cursus Gistdegen aan het Alfa College (mail gertjan.tennapel@uitzendbureauhetambacht.nl) in Hoogeveen, of aan het Friesland College (mail j.albertsma@fcroc.nl) in Leeuwarden. Voor werknemers van BSC-leden is de SLIM-subsidieregeling van toepassing.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn