Corona 06 oktober 2020

Helaas: BakkersVakWedstrijden 2020 afgelast

De BakkersVakWedstrijden van 2020 gaan tóch niet door. Dat heeft het bestuur besloten. De geldende coronamaatregelen zijn te beperkend. Bovendien vindt het bestuur het risico te groot, nu het aantal corona-besmettingen oploopt. 

Voorzitter Eildert Kielman:

“Tot de laatste persconferentie waren we van mening dat we de wedstrijden en de prijsuitreiking aangepast konden organiseren. Afgelopen week bleek dat leveranciers, die veelal de juryleden voor de wedstrijden ter beschikking stellen, de regels hebben aangescherpt. De meesten van hen staan niet toe dat hun proefbakkers dit jaar keuren tijdens de BakkersVakWedstrijden. Daarnaast is een grote groep vrijwilligers, veelal ouderen, betrokken die de organisatie rondom de wedstrijden in goede banen moeten leiden. Het bestuur wil niet het risico lopen dat deelnemers, juryleden en vrijwilligers besmet raken met het corona-virus. Dus kunnen we niet anders dan de wedstrijden afblazen.”

De BakkersVakWedstrijden waren dit jaar gepland op 11 november in het Fries Congrescentrum in Drachten. Vooralsnog gaat het bestuur ervan uit dat de eerstvolgende BakkersVakWedstrijden gehouden worden op 10 november 2021.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn