Algemeen 20 maart 2024

BSC-event bij Dokwurk: vijf korte pitches over ‘Groen & Goed’

Groen & Goed. Dat is het thema van het volgende event van Bakery Sweets Center. Vijf sprekers vertellen donderdagmiddag 4 april bij Dokwurk in Dokkum in korte pitches over hun visie. Aanmelden is mogelijk tot 28 maart.

Gastheer Jan Knol van Dokwurk bijt tijdens dit inspirerende event het spits af. Hij vertelt ons meer over de missie van Dokwurk waarin de mens centraal staat: gewoon bijzonder én bijzonder gewoon. Net eamelje, gewoan dwaan! Dokwurk creëert kansen en mogelijkheden voor de inwoners van de regio Noardeast Fryslân om actief mee te kunnen doen in de samenleving. “Step by step”, aldus Jan. Tijdens het event vertelt hij over de kansen die Dokwurk BSC-leden biedt. Niet voor niets zijn we te gast in Dokkum. Zo kunnen we elkaar nog beter leren kennen.

Broodpasta

De volgende pitch is van Koos Oosterhaven van Van Hall Larenstein. Hij neemt ons mee in de wereld van het Katapult-project Groene Transitie, Water, Chemie en Food. In dit project, dat onlangs startte, bouwen bedrijven en scholen samen een proef- en demolijn waarop retourbrood tot broodpasta wordt omgezet. De pasta kan daarna als ingrediënt in diverse eindproducten worden toegepast als suikervervanger. De ambitie is groot: de broodwaste van 150.000 ton per jaar met een derde terugbrengen!

Koos Oosterhaven

Meest duurzame bakkerij

Hierna volgt een interview. Projectleider Hilco Wagenaar laat Klaas Fuite van Bakkerij Fuite aan het woord over hoe hij zijn bakkerij ombouwt tot de meest duurzame bakkerij van Nederland. “Duurzaamheid is niets nieuws, maar van alle tijden”, vindt Klaas.

Klaas Fuite

Cycle-up

Mayte Leinenga neemt ons vervolgens mee in de wereld van Cycle-Up. Dit bedrijf gelooft in een duurzamere en inclusievere samenleving. Met hun kennis en hubs worden ondernemers aangemoedigd en gefaciliteerd om meer impact te maken. Ook binnen BSC krijgt Cycle-Up een rol: het inzamelen van het oude brood voor de broodpasta-lijn.

Mayte Leinenga

Dokters van Morgen

De laatste inspirerende pitch wordt verzorgd door Jon Brouwers. Deze apotheekhoudende huisarts in Bakkeveen geeft ons meer informatie over Bloeizones van Friesland en over het programma ‘Dokters van Morgen’. Met dit programma helpt ze patiënten om hun gezondheid te verbeteren door hun leefstijl aan te passen. Tijdens het event vertelt Jon hoe brood, banket en zoetwaren passen binnen een Bloeizone en binnen het thema ‘Je bent wat je eet!’.

Jon Brouwers

Drinks & bites

Tijdens deze inspirerende middag worden jij en je collegae voorzien van drinks & bites, verzorgd door Dokwurk. Aansluitend is er uiteraard volop gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan.

Rondleiding

Voorafgaande aan dit event biedt Dokwurk een rondleiding aan. Wil je hieraan meedoen? Geef je dan snel op via info@bakerysweetscenter.nl. De rondleiding start om 14.00 uur.

Programma:

– 13:45 uur: Ontvangst rondleiding
– 14:00 uur: Start rondleiding
– 15.15 uur: Welkom event door BSC-bestuur
Diverse sprekers komen aan het woord:
• Jan Knol – Dokwurk – step by step!
• Koos Oosterhaven – Van Hall Larenstein – Groene transitie
• Klaas Fuite – Bakkerij Fuite – Meest duurzame bakkerij
• Mayte Leinenga – Cycle-Up – Van niets iets maken
• Jon Brouwers – Huisarts – Je bent wat je eet!
Vanaf 17:00 uur: Bites & Drinks

Waarom inschrijven?

Het is handig om te weten op hoeveel gasten en op wie we mogen rekenen. Vanwege de catering, parkeergelegenheid en informatievoorziening voorafgaand aan het evenement. Aanmelden kan tot 28 maart naar: info@bakerysweetscenter.nl.  Graag vermelden met hoeveel personen je komt en of je/jullie de rondleiding door het inspirerende gebouw van Dokwurk om 14.00 uur mee willen maken.

Adresgegevens

Dokwurk, Hendoweg 26 Dokkum. Hier is voldoende parkeergelegenheid.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn