Opleiding 21 november 2023

‘Goede communicatie en luisterend oor zijn cruciaal’

Willem Holtrop is werkzaam als praktijkopleider op de logistieke afdeling van sociaal ontwikkelbedrijf Dokwurk in Dokkum. Hij nam deel aan de Leiderschapstraining van Bakery Sweets Center. En dat had hij niet willen missen!

“Na 20 jaar weer eens in de schoolbanken, BHV-cursussen daargelaten”, blikt Holtrop terug. “Toen mijn teamleider me vroeg om deel te nemen aan deze cursus dacht ik: ‘Kan ik dit nog wel? Is het wat voor mij?’” Maar hij ging er voor. “Hoe blij ben ik dat ik toen ‘ja’ heb gezegd. Anders had ik zeker wat gemist!”

‘De bedrijfsbezoeken waren heel inspirerend’

Open en eerlijk

De praktijkopleider voelde naar eigen zeggen meteen een klik met zijn medecursisten en met de docenten, Wijnand Verschuur en Fyke Hurkens. “Dat nam de gespannenheid die ik voor die eerste dinsdag had direct weg”, vat Holtrop zijn gevoel samen. “Het vervolg was verrassend open en eerlijk. Onder de bezielende leiding van Wijnand en Fyke hebben we goede, diepgaande gesprekken gevoerd waar een ieder een positieve bijdrage aan leverde. Ook de bedrijfsbezoeken bij elkaar – Dokwurk, Fortuin en Royal Steensma – waren inspirerend en droegen zeker bij aan de input van de cursisten.”

Willem (l) met collega Wiebe

Samen vaardigheden ontwikkelen

Wat heeft de cursus ‘Leidinggeven aan wendbaar vakmanschap’ Willem Holtrop gebracht? “Het komt allemaal neer op een goede communicatie. Door op de juiste wijze met elkaar in gesprek te gaan en door goed naar elkaar te luisteren, leg je de kern van een probleem bloot. Zo kom je samen tot de juiste diagnose en daarmee tot de beste oplossing voor iedereen. Heel kort: goede communicatie met een luisterend oor is cruciaal in het bedrijfsleven.”

Daarnaast hielpen de openheid en eerlijkheid van de medecursisten en docenten enorm tijdens de workshops. “Samen met hen ben ik gegroeid in het leidinggeven aan wendbaar vakmanschap.” Tot slot kijkt Holtrop ook met enige trots terug op de cursus. “Dokwurk werd meerdere malen als positief voorbeeld aangehaald. Dat geeft mij een enorm goed gevoel.”


‘De mens is een bepalende factor’

Remco Slager, hoofd bedrijfsbureau bij Dokwurk: “Ik vroeg Willem om deze cursus te doen, omdat hij aan de slag ging als leermeester logistiek. Daarnaast is hij relatief nieuw als werknemer bij een co-packer annex sociale werkvoorziening. In ons bedrijf is de mens een zeer bepalende factor, die uiteraard veel tijd verdient. Ik zie dat Willem voor zijn collega’s een vraagbaak, een luisterend oor én een zeer gewaardeerde collega is. Dankzij de leiderschapstraining is hij nóg verder gegroeid in het bespreken en oplossen van problemen. Ik raad deze cursus aan voor iedereen die op het gebied van leidinggeven, communicatie en alles wat daar wat bij hoort, een stap wil maken.”

Interesse in de BSC Leiderschapstraining? Laat uw gegevens achter via onderstaand formulier:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn