Algemeen 18 maart 2024

Girls’ Day laat jonge meiden kennismaken met techniek en IT

Girls’ Day 2024 komt er weer aan. Op 11 april kunnen meiden door heel Nederland kennismaken met de wereld van techniek en IT. Lijkt het je leuk om op 11 april op jouw locatie een groep meiden ontvangen van een school uit jouw regio? Meld je dan snel aan.

Technologie en techniek hebben een enorme impact op ons leven en op de samenleving. Toch is de diversiteit binnen de teams van de bedenkers en makers ervan zeer beperkt: slechts 16% van de technische en IT-professionals in Nederland is vrouw. Al op jonge leeftijd sluiten meiden een technisch profiel of technische opleiding uit. Dat komt door genderstereotype invloeden, een beperkt beeld van de technische sector, weinig zelfvertrouwen in exacte vakken en het ontbreken van rolmodellen.

Toenemende vraag naar technisch talent

Dat is jammer want door grote maatschappelijke opgaven hebben we al het talent nodig in de toekomst. De vraag naar technisch talent zal de komende jaren alleen maar toenemen. Ook in de bakkerijsector worden technische vaardigheden steeds belangrijker.

Tijdens Girls’ Day openen honderden technische of IT-bedrijven en -afdelingen en onderzoeksorganisaties hun deuren voor een groep meisjes tussen de tien en vijftien jaar oud. Zo ervaren ze at werken in bèta, techniek of IT inhoudt, hoe leuk het werk kan zijn én hoe ze op die manier mee kunnen bouwen aan de samenleving van de toekomst.

Doe mee

Wil jij je bedrijf opgeven voor Girls’ Day 2024? Dat kan door een mailtje te sturen naar: girlsday@vhto.nl. De organisatie ontvangt de aanmeldingen het liefst zo snel mogelijk. Dan kan gestart worden met het koppelen van scholen aan bedrijven. Bekijk voor meer informatie de veelgestelde vragen en de toolkit op de website. In de toolkit vind je ook inspiratie om de activiteiten bij jouw bedrijf tijdens Girls’ Day vorm te geven.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn