Algemeen 28 mei 2020

Gezien in Leeuwarden: Mr. Krinkel

Tijd voor wat lekkere inspiratie. Leeuwarden zit vol verrassingen als het om food en horeca gaat. Eén van die verrassingen is Mr. Krinkel, aan het Wilhelminaplein in Leeuwarden. Een minuscuul pand is omgetoverd tot een verkooppunt van de Tsjechische delicatesse ’trdelnik’. Wie nog nooit in Praag is geweest, heeft er misschien nog nooit van gehoord. Het gaat hier om een deeghoorn gevuld met…tja, wat je maar wilt. De liefhebber van zowel zoet als hartig komt er aan z’n trekken.

Vullingen

Een Trdelnik is een reep deeg die om een stok wordt gewikkeld. Zo ontstaat een deeghoorn die te vullen is met allerlei lekkers. Zoete vullingen zoals banketbakkersroom, witte chocolademousse en softijs. Of voor de hartige trek: pulled chicken, bacon & cheese of zelfs hotdogs. Natuurlijk met allerlei soorten toppings, en ook de hoorntjes zijn er in verschillende varianten. Mr. Krinkel is helemaal bij de tijd. Fijn is ook dat je door de open ‘keuken’ precies ziet hoe alles wordt gemaakt. Vers, dat is duidelijk.

Combinaties

Wij (de redactie) hadden een (kaneelsuiker-)hoorntje gevuld met banketbakkersroom en softijs, afgetopt met aardbeiensaus. Het andere hoorntje werd gevuld met witte chocolademousse en banketbakkersroom, gedecoreerd met karamelsaus. Bij een tweede ronde gingen we voor hartige varianten. Een met de warme vulling bacon&cheese, met als topping chillisaus. En een ‘healthy Krinkel’ gevuld met couscoussalade, cranberries en een mangosausje. De Trdelniks zijn er in twee formaten; na de large variant hoef je gegarandeerd geen lunch meer.

Mede-eigenaar van de Tsjechische delicatessenzaak, Dirk-Jan Kimsma die de zaak samen met Ronald Roosjen runt,  laat weten dat Mr. Krinkel dagelijks geopend is. Dirk-Jan is tevens eigenaar van loungerestaurant Lazy Lemon, een straat verderop.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn