Column Opleiding 16 april 2020

Gemeente Leeuwarden: ‘Verruiming MKB Voucherregeling’

De MKB-Voucherregeling is sinds 3 april verruimd. Ondernemers mogen de regeling ook inzetten voor het om- of bijscholen van personeel. Dat meldt de provincie Fryslân. De laagdrempelige MKB-Voucherregeling is een tegemoetkoming in kosten voor bedrijfsontwikkeling, innovatie en strategische HR (personeelszaken).

Tot 50 procent vergoed

Ondernemers kunnen tot 50% van de kosten van een externe expert of opleiding vergoed krijgen. Gedeputeerde Sander de Rouwe:

“Deze crisis kan hét moment zijn om personeel om- of bij te scholen. We willen ondernemers stimuleren om, waar dat kan, juist nu te investeren in hun personeel. De MKB-Voucherregeling komt ondernemers hierin tegemoet. Wij vergoeden de helft van de opleidingskosten, tot een maximum subsidiebedrag van € 2.500.”

De MKB-Voucherregeling is bedoeld voor ondernemers die willen innoveren, ontwikkelen en/of de strategische HR stimuleren. Het was al mogelijk om als ondernemer zelf voor een opleiding gebruik te maken van de Voucherregeling, nu geldt dat ook voor personeel. In het kalenderjaar 2020 is totaal € 850.194,- beschikbaar voor de MKB-Voucherregeling. Van dit bedrag is € 300.000 beschikbaar voor strategische personeelsontwikkeling, waaronder ook opleiding van personeel.

Omscholen en bijscholen

De voucherregeling kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld het omscholen van medewerkers zodat zij de juiste vaardigheden hebben om in een ander productieproces mee te kunnen draaien, of het bijscholen van medewerkers die door een terugloop van orders nu minder werk te doen hebben.`

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn