Algemeen 16 september 2021

FUTUREMAKERS: na deze info schrijf jij je ook in

Met nog 26 dagen te gaan doen we weer een FUTUREMAKERS-update. Het event dat studenten, werkzoekenden en bedrijven bijelkaar brengt, wordt enthousiast ontvangen. Al veel bedrijven hebben zich inmiddels aangemeld voor deze meet-up op 13 oktober. Tijd voor enkele antwoorden op de meest gestelde vragen!

Voor wie is FUTUREMAKERS?

Het event is exclusief voor bedrijven die lid zijn van Mobiliteitsnetwerk Noord-Nederland of Bakery Sweets Center. Medewerkers uit alle lagen van het bedrijf zijn welkom. Studenten van alle opleidingen, mbo en hbo zijn welkom. De focus ligt op bakkerij, techniek, winkelverkoop, hr, voedingsmiddelentechnologie en marketing. Werkzoekenden kunnen zich aanmelden als zij staan ingeschreven bij Fryslân werkt!. Neem voor meer informatie contact op met jouw contactpersoon.

Hoeveel mensen bezoekers verwachten jullie?

We rekenen op zo’n 300-350 mensen.

Waar vindt het plaats?

We zijn verheugd te melden dat we de eersten zijn die een evenement in de enorme ruimte van Frame Offices, recht boven Sophia’s mogen organiseren. Op de eerste etage, aan de Lange Marktstraat 1. De grote, open ruimte, biedt voldoende bewegingsmogelijkheid voor het aantal mensen dat we verwachten. Terwijl we er vrolijk op los netwerken, kunnen we genieten aan een fenomenaal uitzicht: aan de ene kant kijk je uit op de fontein van Jaume Plensa (met daarachter het station). Loop je naar de andere kant van de ruimte, dan verlekker je je aan het prachtige nieuwe terras van Sophia’s urban bistro, dat pasgeleden is geopend.

Wie organiseert FUTUREMAKERS?

De organisatie is in handen van Claim Your Future, jongerenorganisatie die niets anders doet dan studenten prikkelen, enthousiasmeren en laten ondernemen. In samenwerking met Mobiliteitsnetwerk Noord-Nederland, Bakery Sweets Center, Fryslân Werkt! en Nederlands Bakkerij Centrum.

Wat kan ik als bedrijf bijdragen?

Als ondernemer kom je op een laagdrempelige manier in contact met misschien wel jouw toekomstige werknemers. Zorg dat je de bezoekers enthousiasmeert: deel je passie voor het vak. Er komen zowel studenten als werkzoekenden naar FUTUREMAKERS. Heb je een stageplaats beschikbaar, kun je een traineeship aanbieden? Of misschien een leer-werkplek of een interne opleiding? Wie weet heb je een mooie vacature liggen. Neem je aanbod mee naar FUTUREMAKERS en vind een match!

Hoe zit het met de coronamaatregelen?

Vanaf 25 september komt de 1,5 meterregel te vervallen. We werken met het coronatoegangsbewijs. Met de Coronacheck-app kan iedereen het coronatoegangsbewijs ophalen.

Kan ik nog meer info krijgen?

Ja, dat kan! Stuur een mailtje naar info@futuremakersnoord.nl voor meer informatie, of vraag een pitch op locatie aan. Dit geldt voor zowel bedrijven binnen Bakery Sweets Center en Mobiliteitsnetwerk Noord-Nederland, als voor mbo- en hbo-scholen in de regio.

Is dit een eenmalig evenement?

Dat hopen we niet! We zien FUTUREMAKERS [noord] als pilot. Is het een succes, dan rollen we dit concept misschien wel landelijk uit. Kom je meepionieren?

Ik ben erbij! Hoe schrijf ik me in?

Wat leuk! Inschrijven kan heel eenvoudig via de website van FUTUREMAKERS.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn