Algemeen 14 oktober 2021

FUTUREMAKERS: matches maken voor de toekomst

14 oktober. The day after! Gisteren vond FUTUREMAKERS voor de eerste keer plaats. Dit event waar bedrijfsleven, studenten en werkzoekenden elkaar ontmoeten, verliep naar tevredenheid van de organisatie. Bezoekers, deelnemers en organisatie genoten van de gesprekken met elkaar. 1-op-1 en groepsgesprekken wisselden elkaar in rap tempo af. De zaal boven Sophia’s in Leeuwarden viel geen moment stil. En de brunch, verzorgd door bakkerijstudenten aan Friesland College, was een smakelijk succes.

Happening

Naast een enorme opkomst vanuit het bedrijfsleven (circa 50-60 bedrijven vanuit Bakery Sweets Center en Mobiliteitsnetwerk Noord-Nederland), stonden studenten van een breed aanbod opleidingen in de rij voor het event. Ook kwamen enkele tientallen werkzoekenden via Fryslân werkt! op het evenement af. Al met al verwelkomden we een kleine 300 bezoekers tijdens de happening, die goede banen werd geleid door jongerenorganisatie Claim Your Future.

FUTUREMAKERS bleef ook voor de media niet onopgemerkt. Omrop Fryslân, diverse vloggers, kennisnetwerk CIV Groen en landelijk initiatief Dutch Food Week waren van de partij.

Meer windstreken?

Binnenkort meer over hoe we dit event hebben beleefd. Na de evaluatie gaan de initiatiefnemers kijken of het concept van FUTUREMAKERS landelijk kan worden uitgerold. Komt er naast FUTUREMAKERS Noord, ook een Zuid-, Oost- en Westeditie?

Bekijk de foto’s

Tot die tijd kunnen we nagenieten met de foto’s.

Bekijk de pagina FUTUREMAKERS.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn