FUTUREMAKERS 22 juni 2022

FUTUREMAKERS #2 in Vlaardingen: geen saaie banenmarkt

De tweede editie van FUTUREMAKERS vond maandag 20 juni plaats in de Food Innovation Academy in Vlaardingen. Bijna dertig bedrijven uit regio Rotterdam-Rijnmond gingen in gesprek met ruim zestig studenten en werkzoekenden. Niet alleen voor reguliere banen maar ook leerwerkplekken, stages en onderzoeksopdrachten. Een succesvol vervolg op de eerste editie, afgelopen oktober in Leeuwarden.

De organisatie van deze editie was in handen van Stichting Bakkracht en Nederlands Bakkerij Centrum. FUTUREMAKERS speelt in op de toenemende vraag naar bakkers, operators, kwaliteitsmedewerkers en technologen binnen de bakkerijbranche en andere foodbedrijven. Het succes was direct zichtbaar door de opkomst. Studenten en werkzoekenden waardeerden de sfeer en het informele karakter. “Ik dacht dat het misschien een saaie banenmarkt zou worden, maar het is superleuk”, was een veel gehoorde reactie.

De aanwezige bedrijven zijn actief in de ambachtelijke of industriële bakkerij of in de voedingsindustrie. Voor hen blijkt FUTUREMAKERS een goede gelegenheid om nieuw talent te ontdekken en nieuwe krachten te werven. “Wat een mooi event. Zo kunnen wij ons goed presenteren bij studenten en kijken of er nieuwe medewerkers voor ons zijn. Ook als er geen match komt, hadden we dit niet willen missen“, aldus een van de deelnemers.

Bingo, Pitch Plaza en het visitekaartjesspel

Op het FUTUREMAKERS-event ontmoetten studenten en werkzoekenden niet alleen hun mogelijk toekomstige ‘bazen’, maar ook de mensen waarmee ze gaan werken. Onder het genot van een drankje en hapje kregen zij op basis van praktijkverhalen een goede indruk van het werk en kunnen zo goed voorbereid solliciteren. De bingokaart was een handige manier om met elk aanwezig bedrijf in contact te komen. Op de blanco visitekaartjes deelden studenten hun info met werkgevers.

Ook het ‘Pitch Plaza’ waar bedrijven in één minuut vertelden wie ze zijn en naar wie ze op zoek waren bleek een groot succes. Aanwezigen die een match voelde, maakten direct contact en gingen in gesprek.

Benieuwd naar de volgende FUTUREMAKERS?

Al tijdens het event kwam de vraag wanneer er weer een FUTUREMAKERS event georganiseerd gaat worden. “Heel mooi te zien dat er zulke enthousiaste reacties zijn en zowel bedrijven, werkzoekenden en studenten het informele en laagdrempelige karakter van FUTUREMAKERS zo ontzettend waarderen”, aldus een tevreden Carla Zwierstra, directeur van Stichting Bakkracht en organisator van het event. “We kijken natuurlijk naar een vervolg”. Maar in welke regio dit zal zijn, laat ze nog even in het midden. “Ik zoek graag de samenwerking op met bedrijven en onderwijs in de regio’s. Samen kunnen we zoveel meer. Dat is gisteren ook gebleken door het event te organiseren tijden de opening van de Food Innovation Academy.” De volgende FUTUREMAKERS wordt aangekondigd op www.futuremakers.nu en via het Instagramkanaal Futuremakers_nu.

Psst…

Volgers van Bakery Sweets Center mogen er rekening mee houden dat er dit jaar ook weer wordt gekeken naar een FUTUREMAKERS NOORD-editie!

FutureMakers wordt financieel mogelijk gemaakt door het Ministerie van SZW, het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf en Stichting Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie.

Tekst: NBC
Foto’s: Clara Bloemhof/BSC

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn