Algemeen Opleiding 13 november 2020

Friesland College houdt webinars bakkerijopleiding op 18 en 19 november

In plaats van fysieke open dagen waarbij scholieren op zoek kunnen naar een passende opleiding, organiseert Friesland College diverse webinars. Met dit online alternatief, de Open Week, hoopt de mbo-school tóch leerlingen te kunnen prikkelen. Met name voor een opleiding in food. De bakkerijopleiding komt op woensdag 18 en donderdag 19 november aan bod. Inschrijven vooraf is verplicht.

“Het is lastig, vooraf al een keuze maken welk webinar je wilt volgen. Helemaal als je nog geen idee hebt welke kant je op wilt”, knikt Sietske van der Bij, loopbaancoach bij Friesland College. “We proberen vooraf zo goed mogelijk alle opleidingen in kaart te brengen. Het is even scrollen, want het zijn er nogal wat.” Toch raadt ze leerlingen van het vmbo, maar ook havisten die doorstromen naar  een mbo-opleiding, de lijst met webinars goed door te nemen.

Digitale beleving

Normaalgesproken is er tijdens de open dagen veel animo voor de bakkerijopleiding. De beleving is er natuurlijk ook top. De geur van verse broden en koeken die uit de oven komen, met je handen in het deeg kunnen, letterlijk kunnen proeven van het bakkersvak. Dat zit er nu vanwege de coronamaatregelen niet in. “Met de webinars hopen we de deelnemers alsnog te kunnen voeden met informatie”, laat bakkerijdocent Jurjen Albertsma weten.

Tijdens de webinars worden de vakopleidingen bakkerij en horeca breed toegelicht. De eerste sessie vindt plaats op woensdag 18 november om 19:00 uur. De tweede ronde is op donderdag 19 november om 16:00 uur. Je dient je vooraf te registreren.

Voor iedereen die tóch dat stukje beleving mee wil krijgen, laat Albertsma voorzichtig al wat doorschemeren. “We hopen begin 2021 weer minitours te kunnen organiseren.”

Terugkijken

Webinar gemist? Na de Open Week zijn ze terug te kijken op de website van Friesland College.

Bakery Sweets Center bezocht de praktijkruimte en maakte een leuke Reel. Bekijk deze op Instagram.

foto’s: Opleiding Zelfstandig werkend bakker, tweedejaars, niveau 3.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn