Algemeen 20 juni 2023

Flexibele instroom Broodbakker – de basis wérkt: al 7 cursisten

Al 7 zij-instromers volgen de verkorte opleiding

De flexibele instroom voor de cursus Broodbakker – de basis bij Friesland College was een goede zet. Sinds de deuren van de bakkerijafdeling openstaan, startten al 7 zij-instromers met de versnelde opleiding tot broodbakker. Docent Jurjen Albertsma is tevreden: “Dit gaan we nu ook voor brood en banket doen.”

De huidige groep deelnemers bestaat uit enkele werknemers bij brood- en banketbakkerijen uit het netwerk van Bakery Sweets Center, maar ook een kok die wekelijks de boot pakt vanaf Vlieland. Zelfs een huisarts meldde zich onlangs aan voor de cursus. “Ok, niet iedereen zal er professioneel mee bezig gaan, maar de interesse in het bakkersvak groeit. En wie weet wat het oplevert voor de sector”, mijmert vakdocent Jurjen Albertsma.

Samen met studenten

Doordat deelnemers zelf kunnen bepalen wanneer ze starten, haalt Friesland College een drempel weg. “Voorheen was het wachten tot we een groep vol  hadden. Dat is nu anders. Wie zich inschrijft, kan meteen beginnen. Op maandagmiddag is de praktijkruimte open. De deelnemer gaat tussen onze studenten aan de slag. Dat zorgt voor een fijne wisselwerking.” Eigenlijk heeft deze flexibele instroom maar één nadeel. “Dat is de taak van de docent. Elke cursist moet opgestart worden en de cursisten onderling gaan niet gelijk op.”

Ook Brood & Banket

Tot zover gaat het goed: de eerste lichting ‘flexibele instromers’ is voor de zomervakantie klaar. Vanaf september verhuist de cursus naar de maandagmiddag. De opleiding Broodbakker – de basis duurt 10 dagdelen. Ook de verkorte opleiding Brood & Banket, van 18 dagdelen, is beschikbaar voor flexibele instroom. Dus, wil je als werkzoekende, carrièreswitcher of gevorderd hobbyist jouw kennis verrijken op het gebied van brood en/of banket? Schrijf je in via de website van Friesland College. Ben je reeds werkzaam in een (brood- of banket)bakkerij en wil jij je skills verbeteren en kennis vergroten, meld je dan bij  Jurjen Albertsma, j.albertsma@fcroc.nl.

Tekst: Clara Bloemhof

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn