Partners 06 november 2020

Finales World Skills NL in de FIA

De landelijke finales van de wedstrijden Boulanger en Patissier van WorldSkills Netherlands vinden komend jaar plaats bij onze bondgenoten van de Food Innovation Academy in Vlaardingen. De finales vinden plaats op donderdag 25 maart (Patissier) en vrijdag 26 maart (Boulanger) in de Bakery Innovation Academy (BIA), die onderdeel is van de foodacademie. In totaal doen er 22 bakkers in spé mee.

Organisatie

WorldSkills Netherlands is een organisatie die vmbo- en mbo-beroepenwedstrijden initieert: wereldwijd, Europees en ook in Nederland via WorldSkills Netherlands. Tot voor kort vonden de voorrondes en kwalificatiewedstrijden plaats op de scholen. Afgelopen maart vond Skills The Finals plaats in het WTC Expo in Leeuwarden.

Keuze voor FIA

Vanwege corona kan er in 2021 geen groots, landelijk finale-evenement worden gehouden. Daarom kiest de organisatie van WorldSkills Netherlands er voor de finales van de beroepenwedstrijden decentraal te laten plaatsvinden. De strijd om de titels Skills-kampioen Boulanger en Patissier vindt dus plaats in de FIA in Vlaardingen. “Het gebouw waarin de FIA en BIA zijn gehuisvest, leent zich uitstekend voor deze finales”, laat Ronald van Es van WorldSkills Netherlands weten. “Er is een schitterende, hagelnieuwe bakkerij met voldoende ruimte voor de finalisten. Verder biedt de accommodatie vele ondersteunende faciliteiten waar we uit mogen putten, zoals vergaderruimtes, kleedruimtes, een auditorium voor de prijsuitreiking en een bistro voor eten en drinken. We hebben er dan ook alle vertrouwen in dat we een prachtig evenement kunnen neerzetten in Vlaardingen.”

Samenwerking concretiseren

Ook de FIA is uitermate ingenomen met de keuze van Skills. “De gesprekken met Skills om te komen tot een samenwerking lopen al een tijdje”, vertelt Hilco Wagenaar, gastheer van de FIA. “We zijn dan ook erg blij dat we die samenwerking nu kunnen concretiseren. Onze mensen gaan er samen met Skills alles aan doen om er een fantastische happening van te maken: een ervaring die de finalisten nooit zullen vergeten. Zo is de wedstrijdopdracht geschreven door toppers als patissier Cees Bakker van het Albeda College en Hiljo Hillebrand, Meester Boulanger bij FIA- (en BSC-)partner Royal Steensma. We willen in de BIA laten zien hoe gaaf het bakkersvak is om zo de finalisten te bevestigen dat ze de juiste beroepskeuze hebben gemaakt.”

>> www.worldskillsnetherlands.nl.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn