Algemeen 18 september 2020

Even voorstellen: lector Lizette Oudhuis

Lizette Oudhuis is lector aan twee scholen en betrokken bij Bakery Sweets Center. Ze is voorzitter van de werkgroep Onderzoek & Innovatie. Lizette stelt zich voor:

“Ik ben 1 dag lector op Hogeschool Van Hall Larenstein Leeuwarden en sinds 1 september ook 1 dag lector op de Hanzehogeschool in Groningen. Op de andere 3 dagen werk ik als senior scientist bij Avebe Innovations.

Wat is een lector en wat doe ik zoal?  Een lector is een onderzoeker die samen met studenten, docenten en het bedrijfsleven of andere instanties antwoorden op vragen zoekt die in het werkveld spelen. Op een hogeschool is dit onderzoek vooral praktijk- en toepassingsgericht. Elke lector heeft een zogenoemde leeropdracht of onderwerp waar hij of zij aan werkt. Voor mij is het onderwerp (Food) Matrix interactions.

Waar moet je dan aan denken? Het ontwerpen van voedingsproducten met een specifieke textuur (=matrix) en samenstelling bijvoorbeeld met 3D-voedselprinter en vervolgens onderzoeken wat het effect van deze textuur en samenstelling is op de vertering van het product. Dit sluit goed aan bij de onderwerpen die genoemd zijn door de bedrijven van het Bakery Sweets Center. Het gebruik van meer plantaardige eiwitten en vezels in bakkerij en zoetwaren en het effect van deze ingredi├źnten op de textuur, uiterlijk en smaak van de producten. Uiteindelijk gaat het erom dat een gezonder product er goed uitziet en lekker smaakt. Ik zie uit naar de samenwerking!”

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn