Column 21 september 2023

Erik Jousma ’terug’ bij Bakery Sweets Center: aan de slag met zij-instroom

Echt ooit verlaten heeft Erik Jousma Bakery Sweets Center niet, want hij nam altijd nog zitting in de werkgroep Opleiden. Maar nu is hij volledig ‘in functie’ terug, en neemt hij de taken van kwartiermaker zij-instroom Dirk Westerhof over. Een herintroductie!

Twee jaar geleden op 16 september stelde ik me aan jullie voor ook via deze nieuwsbrief. Toen kwam ik in mijn nieuwe rol om verantwoordelijk te worden voor zij-instroom Bakery Sweets Center. Dit heb ik een korte tijd met veel plezier gedaan. Door de vele mensen die nodig waren en door het groot aantal aangesloten bedrijven binnen BSC werd al snel de keuze gemaakt om hier een kwartiermaker op te zetten die hier volledig mee bezig kon. Dit werd Dirk Westerhof, hij heeft ruim anderhalf jaar de rol van Kwartiermaker zij-instroom mogen invullen. In de nieuwsbrief van 13 juli dit jaar laat Dirk weten dat er bewustwording is gecreëerd. En dat het nu tijd wordt voor een strategische aanpak.

Met deze strategische aanpak zijn we nu bezig. Dit doen we samen het Hilco Wagenaar en Arry Verhage. TNO begeleidt dit proces. In het kort komt het erop neer dat we met een beperkt aantal bedrijven heldere afspraken maken voor het aannemen van een substantieel aantal zij-instromers. Wij zijn zelf heel enthousiast en de reacties vanuit de bedrijven zijn dit tot nu toe ook!

Projectgroep

Op zeer korte termijn wordt een projectgroep gevormd. Deze bestaat o.a. uit: de beslissers van de betrokken pilot-bedrijven, een vertegenwoordiging uit het onderwijs, TNO en Fryslân Werkt!. Het plan is om twee keer bij elkaar te komen in oktober en november om daarna in januari 2024 te starten.

Eind dit jaar zal ik weer met een update komen. Ik heb er in ieder geval weer veel zin in!

Erik is te bereiken via erik.jousma@leeuwarden.nl.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn