Column 16 september 2021

Erik Jousma stelt zich voor aan Bakery Sweets Center

Erik Jousma is sinds enkele maanden aangetrokken als accountmanager die Bakery Sweets Center vanuit gemeente Leeuwarden ondersteunt. In deze column stelt hij zich voor aan het netwerk.

Wat leuk om mijzelf even aan jullie voor te mogen stellen. Een aantal van jullie heeft me inmiddels al eens gezien of gesproken. Mijn naam is Erik Jousma en werk voor de gemeente Leeuwarden als accountmanager. Vanuit deze rol kennen jullie zeer waarschijnlijk Alex Tabak al. Als gemeente werken we al geruime tijd met veel plezier samen met Bakery Sweets Center. Vanuit onze rol vertegenwoordigen wij Fryslân Werkt! – een samenwerkingsverband tussen gemeenten, UWV, onderwijs en sociale werkvoorzieningsbedrijven. Voor verschillende kandidaten hebben we al een mooie werkplek bij een van jullie bedrijven gevonden. Daar gaan we graag zo mee door.

Sinds 1 juni in beeld

Vanaf 1 juni dit jaar ben ik gestart als accountmanager. Door Alex ben ik meteen aangesloten bij Bakery Sweets Center. Vooralsnog doen we dit samen, maar de bedoeling is om het geheel over te nemen.

Hiervoor werkte ik ook al bij de gemeente Leeuwarden. Maar dan in de rol van consulent. Samen met een kleine groep collega’s was ik verantwoordelijk om kandidaten intensief te ondersteunen met de stap richting werk. Wat hier leuk aan is: je leert je kandidaten goed kennen. Zodat je samen de juiste stappen kunt zetten. Na vier jaar als consulent kwam deze nieuwe uitdaging op mijn pad. De mogelijkheid om weer met werkgevers in contact te komen, pakte ik graag aan. Dit is iets wat ik in vorige functies ook altijd energie uit heb gehaald.

Persoonlijk

Ik woon in een mooi dorp vlakbij Leeuwarden samen met mijn vrouw en twee kinderen. Naast het feit dat ik mijn werk heel erg leuk vind, doe ik hiernaast graag leuke dingen in mijn vrije tijd. Zoals wielrennen, squashen, in de winter mountainbiken in de bossen, Formule 1 kijken en leuke dingen met mijn gezin doen. Al met al is de week altijd heel goed ingevuld.

Elkaar weer treffen

Sinds Corona ziet ons werk er wel wat anders uit. In het begin mochten en konden we niks, maar inmiddels hebben we hier een goede weg in weten te vinden. We doen veel meer via Teams, maar zien en spreken gelukkig ook weer onze kandidaten, werkgevers en collega’s. Voor ons werk ook erg belangrijk dat dit weer kan, want zonder dit kunnen we ons werk ook niet goed doen.

Het mooist aan dit werk is kandidaten een werkplek bieden waar ze weer gelukkig zijn. Waardoor de werkgever een goed gemotiveerde werknemer krijgt.

Erik Jousma, gemeente Leeuwarden

Ik houd mij tot nu toe hoofdzakelijk bezig met bedrijven in de bouw, voeding, groen en productie. Wat we hierin merken is dat er heel veel vacatures zijn en het voor bedrijven heel moeilijk is om deze in te vullen. Wij proberen hier zo goed mogelijk op in te spelen, maar merken ook dat bedrijven concessies doen om aan personeel te komen. Ervaring en opleiding wordt minder belangrijk. Veel is te leren. Het gaat uiteindelijk om een werknemer die echt wil. Iemand waar je op kunt rekenen. Het allermooiste aan ons werk is ervoor zorgen dat de kandidaat een werkplek krijgt waar hij/zij gelukkig wordt. Waardoor de werkgever een goed gemotiveerde werknemer krijgt.

Momenteel zijn we druk bezig met het mee organiseren van FUTUREMAKERS – het event van 2021! Een super mooie gelegenheid voor de leden van Bakery Sweets Center om kennis te maken met zijn of haar potentiële nieuwe collega. Wij doen er alles aan om zoveel mogelijk mensen vanuit Friesland hier enthousiast voor te maken en de kans te geven om op deze dag kennis te maken met de bedrijven die hier deze dag aanwezig zijn.

Wil je meer weten over wat wij voor jullie kunnen betekenen dan ben ik bereikbaar via erik.jousma@leeuwarden.nl en op 06-21419534.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn