Opleiding 14 april 2022

Enquête naar behoefte niveau 4 Leidinggevende Bakkerij

De bakkerijopleiding aan het Friesland College in Leeuwarden verzorgt de bakkerijopleidingen op niveau 2 en 3. Onlangs is daar de niveau 4-opleiding Patissier aan toegevoegd. Nu is het tijd voor een peiling: is er binnen Bakery Sweets Center behoefte aan de niveau 4-opleiding Leidinggevende Bakkerij?

“Tijdens overleggen binnen Bakery Sweets Center werd de behoefte naar een grotere instroom vanuit het mbo duidelijk”, vertelt bakkerijdocent Jurjen Albertsma. “Graag voldoen we aan deze vraag.”

De locatie van Friesland College waar de bakkerijopleiding huisvest. Aan de Julianalaan in Leeuwarden.

Doorgroeien van niveau 3 naar niveau 4

Naast al gestarte initiatieven voor de cursus Broodbakker – de basis is de opleider daarom voornemens het komende schooljaar te starten met een niveau 4 BBL-opleiding (werken-leren) Leidinggevende Bakkerij (3 jaar), mits daar voldoende belangstelling voor is. Albertsma: “Per augustus 2023 willen we daar een voltijd (BOL) variant aan toevoegen. Voor de deeltijdopleiding per augustus 2022 starten we met studenten die al een mbo-opleiding op niveau 3 in de sector hebben afgerond en willen doorgroeien naar niveau 4. Naar verwachting zal dit traject van niveau 3 naar niveau 4 een jaar in beslag nemen. Voor de gehele opleiding niveau 4 plannen we drie jaar.”

Vul de enquête in!

Voordat Friesland College de volgende stap zet, wil de school de behoefte onder onze Bakery Sweets Center-leden hiernaar in beeld brengen. Vul de enquête in!

Klik hier voor de Enquête Leidinggevende Bakkerij (8 vragen)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn