Column 14 maart 2023

Employer Branding: waar hebben ze het over?

Binnen HR kennen we de term Employer Branding. Het is het merk van je organisatie. Het is wat je wilt uitstralen, intern en extern. Je medewerkers zijn het visitekaartje voor collega’s, klanten en potentiĆ«le nieuwe collega’s.

Een goede Employer Branding kenmerkt zich door een sterke interne cultuur, onderscheidingsvermogen, trotse medewerkers en transparantie.

Bij het werven van nieuwe collega’s is het belangrijk om niet alleen te kijken naar de functie of een goede match met collega’s.

De indruk die mensen opdoen van een organisatie, gaat verder dan alleen het werk dat wordt uitgevoerd. De komende bustour, op maandag 27 maart, zal een goede bijdrage leveren aan ons branche-imago.

We hopen natuurlijk dat er door deze groep potentiƫle medewerkers vervolgens thuis aan de eettafel nog over nagesproken wordt.

Hoe staat het met jouw employer branding? Wat bespreken jouw medewerkers thuis, of misschien wel tijdens feestjes, met de buren, familie of vrienden? Zijn het lovende verhalen of zijn ze vooral blij wanneer de werkdag erop zit?

Heb je hierover vragen of kun je wel wat tips gebruiken? Bel of mail mij!

Marjolein Eenink
m.eenink@sol-online.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn