Column 13 december 2023

Eindejaarsbericht van onze voorzitter: bestaansrecht

Bestaansrecht Bakery Sweets Center: samenwerken om uitdagingen te creëren én te realiseren

In mijn jaarafsluiting van 2022 sloot ik af met onder andere de woorden “dat samenwerking zowel binnen als buiten Bakery Sweets Center van wezenlijk belang is.”  Volgens mij zijn we er met z’n allen in geslaagd, met de positieve uitstraling van afgelopen jaren, dit gestalte te hebben gegeven. Met als basis: uitdagingen creëren én realiseren.

Vele activiteiten (zoals voorlichting, onderzoeken en cursussen) die de stuurgroepen hebben gerealiseerd (een lange lijst die we hier niet gaan benoemen) krijgen tijdens de Algemene Ledenvergadering op 1 februari de volledige aandacht. U hoort dan over resultaten, detailinformatie, vervolg en toekomstplannen. Dank aan een ieder die op wat voor manier hierin heeft bijgedragen!

Snelle groei

Onze organisatie groeit sneller met bedrijven uit onze sector dan we hadden voorzien. Dit betekent dat we met BSC op de goede weg zijn. Het voordeel is dan ook dat onze stuurgroepen kunnen worden uitgebreid. Dat betekent nóg meer kennis uit de markt binnen onze gelederen.

Ik noem alvast één resultaat die we tijdens de ledenvergadering delen. De aanvraag voor Opschaling verduurzaamde PPS in het beroepsonderwijs met de Projectnaam: Groene Transitie Noord-Nederland (NGF) is verleend. Het BSC-project Katapult kan (en is) nu ook al van start. Dit is een ‘Boppeslag‘! Immers, het project Broodpasta en realiseren van het ‘buurthuis‘ (met productie- en opleidingsruimte) kan worden gerealiseerd in een tijdsbestek van 4 jaar. Op dit moment zijn gesprekken gaande met belangstellenden op welke wijze dit te realiseren binnen BSC.

Uitdaging

Helaas is er in onze branche ook een tekort aan werknemers. Dit zwaard van Damocles willen we graag van ons af schudden. Als team willen we met ons allen de schouders eronder zetten om deze uitdaging aan te gaan met het doel om dit probleem (hopelijk) binnen afzienbare tijd op te lossen.   

Dankzij de leden van BSC kunnen we opnieuw terugkijken op een geslaagd Sinterklaasfeest. Maar als Nederlanders omarmen wij ook de kerststemming: ‘Behoefte aan gezelligheid’. Op deze behoefte spelen de BSC-leden bedrijven fantastisch in. De onderhandelingen met de Sint en de Kerstman zijn voor volgend jaar reeds positief afgerond, zodat onze bedrijven hierop adequaat kunnen inspelen.

Ook opnieuw geslaagd is de samenwerking binnen Bakery Sweets Center. Op basis van openheid, communiceren, begeleiden, innoveren, daadkracht en dat alles uiteraard met een vleugje gezelligheid.

Namens het bestuur van Bakery Sweets Center wens ik u fijne dagen en een succesvol, maar vooral veilig en gezond 2024 toe!

Bouwe de Vries, voorzitter

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn