Blog 15 december 2022

Eindejaarsbericht van de voorzitter: lichtpuntjes

Kerst is een periode van terugblikken, maar ook van vooruitkijken naar de toekomst. Dit jaar startte nog volledig onder de vleugels van de coronamaatregelen, maar vanaf februari kwamen de versoepelingen.

De versoepelingen waren de lichtpuntjes naar een misschien wel een ‘nieuwe’ toekomst. Maar de situatie in Oekraïne temperde helaas de lichtpuntjes en het warme gevoel.

Wie had toen al kunnen vermoeden, dat voor zowel licht als warmte een flinke prijs dient te worden betaald?

Lastige keuzes

Een ieder, zowel consumenten als bedrijven, kreeg het advies: bespaar en wees zuinig op energie, maak gebruik van isolerende maatregelingen. Echter, voor vele bedrijven, vooral in onze bedrijfstak(ken) is gas een belangrijk ingrediënt in het productieproces. We zien op dit moment helaas dat enkele bedrijven dit niet meer kunnen bolwerken. En om op dit moment overschakelen naar elektrisch, valt financieel ook niet mee. De jaren van corona waren veelal geen vette jaren, vlees op de botten is gereduceerd. En zij die op elektrisch zijn overgeschakeld, krijgen te maken met prijsverhoging en dienen rekening te houden met een langere terugverdientijd.

Bakery Sweets Center heeft afgelopen jaar weer flink aan de weg getimmerd. Met onder meer opleidingen, voorlichting, onderzoek en innovatie om werkgelegenheid te bieden en te creëren. Om een paar te noemen: Futuremakers, de BSC Bustour en het Broodpastaproject. En niet de vergeten aansluiting bij FIT2030.

Warmte in december

De decembermaand – de cadeau- en feestmaand met plezierige ontmoetingen en sfeervolle verlichting – geeft mijns inziens weer moed in deze donkere tijden. Immers, de regering is het eens geworden met de energiebedrijven tot een prijsplafond. Ik ga ervan uit dat ook dat het bedrijfsleven, de motor in de maatschappij, niet zal worden ontzien. En dat met de hoop dat de verstandhouding Oekraïne en Rusland zal verbeteren.

Het afgelopen jaar is bevestigd, dus geen twijfel, dat samenwerking binnen zowel binnen als buiten Bakery Sweets Center van wezenlijk belang is. De positieve uitstraling van wat afgelopen jaar (jaren) is bereikt zal ons staande zal ons staande houden in onze bedrijfstak(ken). De lichtpuntjes van december, positieve resultaten en hoop zullen als verlichting dienen voor de reeds gebaande paden in onze economie.

Het bestuur van Bakery Sweets Center wenst u fijne dagen en een succesvol 2023 toe!

Bouwe de Vries
Voorzitter Bakery Sweets Center
General Manager Nielsen-Massey

Een deel van het BSC-bestuur met als 2e van rechts Bouwe de Vries

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn