Algemeen 12 juni 2020

Eerste webinar Wateralliance benadrukt belang van water

Op 11 juni vond de webinar ‘Watertechnoloog ontmoet Voedingstechnoloog’ plaats, georganiseerd door Water Alliance samen met Hogeschool van Hall Larenstein. Er werd een introductie gegeven over vier nog te organiseren WaterCampus Business Cafe’s over water en food.

Experts Peter de Jong (Lector Zuiveltechnologie bij Hogeschool Van Hall Larenstein) en André Mepschen (Business Development Nationaal bij Water Alliance) lichtten de issues en mogelijkheden nader toe.

Issues en mogelijkheden water

André Mepschen gaf aan dat waterkwaliteit en hoeveelheid in toenemende mate een issue is voor bedrijven: beschikbaarheid, kosten van lozing, wetgeving, samenstelling van (bron)water, warmte/energieverlies, etc. Kortom, water wordt belangrijk! Mepschen gaf illustratieve voorbeelden van besparingsmogelijkheden en terugverdientijden van investeringen die in verschillende industrieën al zijn geïntroduceerd. En die mogelijk ook in de voedingsmiddelenindustrie een toepassing kunnen krijgen.

Innoveren met behoud van voedselveiligheid

Peter de Jong gaf aan dat innovaties belangrijk zijn, maar dat de voedselveiligheid in geen geval in het geding mag komen. Desalniettemin zijn er mogelijkheden die processen kunnen optimaliseren. Tegelijkertijd zijn er besparingsmogelijkheden en/of reststroom opwaardering kunnen bieden: niet alleen in M3 water maar ook financieel.

De terugkijklink van de webinar van 11 juni is binnenkort beschikbaar op Wateralliance.nl

Eerste Business Café

Op 15 oktober 2020 is het eerste Business Cafe met experts van NIZO, Grolsch en Hogeschool Van Hall Larenstein. Dan ontmoeten de watertechnologen en voedingstechnologen elkaar écht. De issues en mogelijkheden worden dan verder verkend.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn