Algemeen 02 oktober 2023

Dutch Food Week start 6 oktober

De nationale week van ons eten – de Dutch Food Week – opent vrijdagmiddag 6 oktober met een markt in het centrum van Arnhem. Het thema van deze eetweek is ‘Weet wat je eet’. De Dutch Food Week vindt plaats van 7 tot en met 14 oktober. Heb je als producent/leverancier/school een activiteit die aansluit bij dit nationale event? Meld het gratis aan en kom ermee op de activiteitenkalender.

Op 6 oktober vanaf 12:30 starten de festiviteiten. Rond de Eusebiuskerk in Arnhem gaan lokale producenten en innovatieve ondernemers het gesprek aan met het publiek om de verbinding tussen boer en burger te versterken.

Op de openingsmarkt van Dutch Food Week kan iedereen voorproeven van Dutch Food Week 2023: ‘weet wat je eet’ is het motto en daarom worden er tal van innovatieve, educatieve en leuke (food)concepten gepresenteerd die gedurende de week onderdeel uitmaken van het programma. Ook is er aan de jonge generatie gedacht! Ze kunnen op de foto met Fien en Teun, een kookles volgen van TV kok Sandra Ysbrandy of meedoen aan de spannende WRAP BATTLE.

Lange borrelplank

Op de markt in Arnhem is ook een 12 meter lange borrelplank, waarop een beeld gegeven wordt van producten uit de diverse streken van Gelderland, Noord-Nederland, Almere, de Beemster, Utrecht en Noord-Brabant.

Arnhem als gaststad

Arnhem is dit jaar de gaststad, met de provincie Gelderland als een van de belangrijkste partners van Dutch Food Week.

Programma Dutch Food Week 2023 Na de opening in Arnhem worden in het hele land tussen 7 en 14 oktober honderden verschillende evenementen georganiseerd. Zo kan je op 11 oktober je kennis testen tijdens de Nationale Food Quiz en op 14 oktober bij ondernemers bij jou in de buurt langsgaan om de boer, tuinder of visser te bedanken voor zijn inzet. Kijk op de website www.dutchfoodweek.nl voor alle informatie en om te ontdekken wat er nog meer bij jou in de buurt te doen is!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn