FUTUREMAKERS 19 oktober 2023

Dit was Futuremakers Noord 2023: een heleBOEL matches!

We kunnen het niet anders zeggen: de derde Leeuwarder editie Futuremakers, die plaatsvond op 18 oktober, was een feest. De combinatie van enthousiaste werkgevers & werknemers, leergierige studenten en gemotiveerde werkzoekenden wérkt. Giet daar een vleugje goed georganiseerde chaos bij, houd het in een hippe, speelse omgeving (jeu de boules bar BOEL in Leeuwarden) en je hebt het recept voor een waardevol concept: Futuremakers.

Pitches en goodiebags

In een pitch van een minuut vertelden de bedrijven één voor één waarom ze zo’n mooie werk- en stageplek zijn. Met uitspraken als: “Wil je een Fortuin verdienen?” en “Maak dagelijks de lekkerste producten” verleidden de pitchers de studenten tot een bezoekje aan hun bedrijfstafels. De studenten van opleidingen uit de Leeuwarden en omgeving bepaalden daarna zelf met wie ze in gesprek wilden. Leden van jongerenorganisatie Claim your Future begeleidden ze daarbij. Ontstond er een match, dan maakten ze ter plekke een concrete afspraak op een speciaal matchkaartje. Tijdens de dag was er voor iedereen een drankje en een hapje, verzorgd door bakkerijstudenten van Firda. Bezoekers ontvingen bij vertrek een goed gevulde goodiebag.

De cijfers:

  • 22 werkzoekenden kozen ervoor om in de Week van de Kennismaking een bezoek te brengen aan Futuremakers.
  • 120 studenten (mbo en hbo, techniek, voeding en economie) gingen op zoek naar een stage, toekomstige werkplek of kwamen om zich te oriënteren in de branche.
  • 26 bedrijven, gelieerd aan Bakery Sweets Center en/of Mobiliteitsnetwerk Noord-Nederland waren aanwezig om in een pitch en een praatje de mogelijkheden voor zowel werkzoekenden als studenten toe te lichten.
  • Van de studenten vond tweederde een match!
  • Als rapportcijfer gaven de studenten Futuremakers gemiddeld een 7,5!

De foto’s

Over Futuremakers

De organisatie van de FUTUREMAKERS events is sinds 2021 in handen van Stichting Bakkracht, het Nederlands Bakkerij Centrum en Stichting Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie (SOL), in Leeuwarden in samenwerking met de bedrijvenverenigingen Bakery Sweets Center en Mobiliteitsnetwerk Noord-Nederland. De volgende editie van FUTUREMAKERS vindt plaats op 16 november in de Food Innovation Academy in Vlaardingen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn