Algemeen 21 april 2021

Derde Essensor-vestiging in Food Innovation Academy

Essensor is de nieuwste partij binnen de Food Innovation Academy (FIA). Deze zomer nog opent de marktleider in sensorisch onderzoek een vestiging in het praktijkopleidingsgebouw rond food in Vlaardingen.

Productoptimalisatie

Essensor ondersteunt bedrijven bij het optimaliseren van (food)producten. En daarmee bij het stimuleren van de verkoop er van. Door marktonderzoek met behulp van menselijke zintuigen: ruiken, proeven, zien, horen en voelen. Dit zogeheten sensorische onderzoek geeft helder inzicht in verbetermogelijkheden. Essensor maakt daarbij gebruik van eigen consumenten- en expertpanels die in de regio worden opgebouwd. Het bedrijf heeft momenteel de beschikking over onderzoekscentra in Utrecht en Wageningen. Deze zomer komt daar een derde bij: in de FIA.

‘Positie uitbouwen’

“We willen doorgroeien in Nederland en met deze derde vestiging in Zuid-Holland, in de FIA, voegen wij noodzakelijke onderzoekscapaciteit toe”, legt Jan-Willem Steunenberg, Client Director van Essensor uit. “Met deze stap willen wij tevens onze positie als marktleider én autoriteit binnen het sensorisch marktonderzoek in Nederland verder uitbouwen.”

Meer aandacht voor sensorisch marktonderzoek

De ambities van Essensor is om sensoriek nadrukkelijker op de kaart te zetten. “Samen met de onderwijspartners willen wij structureel meer aandacht vragen voor dit interessante en belangrijke vakgebied. Het belang van het sensorisch onderzoek wordt soms onderschat. Terwijl een goed doorontwikkeld en sensorisch getest product zeer overtuigend kan zijn richting de consument. Aangezien ‘smaak’ een belangrijke factor is bij herhaalaankopen is het zorgvuldig, sensorisch testen in een vroegtijdig stadium van groot belang.”

Samen testmethoden ontwikkelen

Essensor staat te trappelen om aan de slag te gaan in de FIA. Steunenberg: “De samenwerking met het onderwijs is voor ons niet nieuw en omarmen wij van harte. Daarnaast brengen wij een breed netwerk mee richting de FIA; partijen die mogelijk op termijn ook in de regio zouden kunnen landen. We hebben verder concrete plannen om gezamenlijk nieuwe, sensorische testmethoden te ontwikkelen. Bijvoorbeeld rond de eiwittransitie van dierlijk naar plantaardig. Genoeg te doen, dus!”

Meer informatie is te vinden op de website: www.foodinnovationacademy.nl.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn