Algemeen 14 september 2022

De R zit weer in de maand – tijd voor de Beko Speculaaskeuring

Beko Coƶperatie geeft ook dit jaar bakkers en banketbakkers in Nederland weer kans om hun speculaas te laten beoordelen door een vak- en consumentenjury.

De keuring is verdeeld over drie soorten speculaas. Speculaasjes met amandelen, zonder amandelen en gevuld speculaas. De lekker riekende baksels mogen ingeleverd worden op maandag 10 en dinsdag 11 oktober tussen 10 en 15 uur bij de vestigingen van Beko Groothandel in Meppel, Utrecht, Veghel en ‘s-Gravenzande.

De speculaasproducten worden gekeurd op 13 en 14 oktober. De juryleden houden er rekening mee dat de aangeboden speculaas niet ‘dagvers’ is.

Provincie- en landelijke winnaars ontvangen een mooie beker en een uitgebreid promotiepakket. Maar elke deelnemer ontvangt een keuringsrapport. Dat geeft een goed inzicht in de kwaliteit van het speculaas en eventuele verbeterpunten. Deelnemers met een score van 7,5 of hoger ontvangen een posterpakket en certificaat. Dit geeft een enorme boost in de verkoop.

Meer informatie over en voorwaarden voor deelname Beko Speculaaskeuring 2022 is te vinden op de website van de Beko Speculaaskeuring.

Daar kan men ook aanmelden. Vooraf aanmelden is noodzakelijk om het logistieke proces rondom de keuringen goed te kunnen organiseren.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn