Algemeen 19 april 2021

De beste aardbeienslof: wie maakt ‘m?

De beste aardbeienslof van Nederland

Patissiers Hidde de Brabander, Bart de Gans en Jurgen Koens zijn op zoek naar de beste aardbeienslof van Nederland. De bakker of patissier die de jury het meest weet te verrassen, wint de eretitel ‘Beste aardbeienslof van Nederland 2021’.

Met zijn brosse sloffenbodem, zalvige crème patissière en topping van verse aardbeien is de aardbeienslof een echte klassieker. De jury van de wedstrijd De beste aardbeienslof van Nederland zoekt naar een bakker of patissier die de uitdaging aandurft en zijn eigen signatuur meegeeft aan de slof. De jury wordt graag verrast.

Aardbeienslof met een twist

Steek jij de klassieke aardbeienslof in een modern jasje? Ga dan de uitdaging van Prestige Fruit aan en geef de aardbeienslof jouw eigen twist mee. DE top van de Nederlandse patisserie beoordeelt de inzendingen. De jury bestaat uit: Hidde de Brabander (Meesterpatissier), Bart de Gans (Patissier en lid Nederlands Patisserie Team), Jurgen Koens (Prestige-ambassadeur en patissier) en Jan van den Elzen (Prestige-aardbeienteler).

Aardbeienslof met een twist.

Deelnemers kunnen zich tot vrijdag 14 mei inschrijven via prestigefruit.com/aardbeienslof/. Zij ontvangen per post het complete pakket met informatie en kunnen aan de slag. Op 26 mei worden alle inzendingen geproefd en beoordeeld. De jury maakt de winnaar bekend tijdens de finale-livestream.

Eretitel en andere prijzen

De winnaar ontvangt naast de eretitel ‘Beste Aardbeienslof van Nederland 2021’ gedurende het seizoen een volledige pallet verse Prestige-aardbeien voor in de bakkerij t.w.v. €3.000,-, een Le Nouveau Chef-koksbuis en een reportage in het volgende Prestige-magazine. Ook de bakkers en patissiers die op de tweede en derde plaats eindigen, gaan er met mooie prijzen vandoor.

Masterclasses met tips

In aanloop naar de finale van wedstrijd delen Hidde, Jurgen en Bart hun tips & tricks om de perfecte slof te bereiden. Zoek je inspiratie voor de perfecte basis, een restaurantwaardige variant of een vegan slof van de toekomst? Bekijk dan de masterclasses en recepten op prestigefruit.com/aardbeienslof/inspiratie/.

De jury is op zoek naar creatieve verrassingen.

Over Prestige

Voor het kwaliteitskeurmerk Prestige komt uitsluitend de absolute topkwaliteit van de oogst van onze telers in aanmerking. Het label Prestige garandeert chefs, bakkers en patissiers fruit van de hoogste kwaliteit: met de beste smaak, structuur en geur, met de hand geplukt op Nederlandse bodem én op het perfecte moment. Door deze kwaliteitsgarantie kunnen foodprofessionals zich met volle aandacht richten op het toevoegen van hun signatuur aan hun gerechten en creaties.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn