Algemeen 26 april 2024

De strijd barst los; wie maakt de Beste Aardbeienslof?

De strijd om De Beste Aardbeienslof van Nederland barst dit jaar weer los. Wie durft er buiten de gebaande paden te gaan met een unieke creatie van de aardbeienslof? De bakker of patissier die de vakjury onder leiding van Meester Patissier Hidde de Brabander het meest verrast met zijn eigen twist, wint de eretitel ‘Beste Aardbeienslof van Nederland 2024’ en € 3.000,- aan Prestige-aardbeien

Vier voorrondes door heel Nederland

Na twee succesvolle edities in 2021 en 2022 is De Beste Aardbeienslof van Nederland dit jaar groter dan ooit. Voor het eerst organiseert Prestige Fruit in mei en juni vier voorrondes door heel Nederland, zodat alle bakkers en patissiers hun aardbeienslof aan de jury kunnen voorleggen. Alleen de vijftien allerbeste aardbeiensloffen gaan door naar de finale die plaatsvindt op maandag 16 september tijdens de Beko Najaarsdagen. Deelnemers kunnen zich vóór maandag 13 mei inschrijven via prestigefruit.com/aardbeienslof.

Verras de jury met jouw unieke aardbeienslof

Maak jij De Beste Aardbeienslof van Nederland? Ga de uitdaging aan en creëer jouw unieke slof van eigen deeg en geniet van een dag vol inspiratie om het zachtfruitseizoen fris en fruitig te starten. Je kunt na inlevering alle inzendingen bewonderen en de beoordeling door de vakjury onder leiding van voorzitter en Meester Patissier Hidde de Brabander vanaf de zijlijn volgen. De jury bestaat uit:

Hidde de Brabander
Meesterpatissier
Bart de Gans
Patissier en lid van
Nederlands Patisserie Team 
Jurgen Koens
Prestige-ambassadeur en patissier

‘Beste Aardbeienslof van Nederland 2022’ 

De winnaar ontvangt naast de eretitel ‘Beste Aardbeienslof van Nederland 2022’ een seizoen verse Prestige-aardbeien voor in zijn zaak t.w.v. €3.000,-. Ook de bakkers en patissiers die op de tweede en derde plaats eindigen, gaan er met mooie prijzen vandoor zoals een koksbuis van Le Nouveau Chef.

Voor een goede slof komen klanten terug

Benieuwd wat een deelname aan de ‘De Beste Aardbeienslof van Nederland 2024’ jouw zaak kan brengen? Joost Mekking uit Bennekom, de nummer 2 van 2021, vertelt ons: “Na de wedstrijd verkocht onze Prestige-slof beter dan de traditionele. Nu het aardbeienseizoen weer is begonnen, vragen klanten er alweer naar.” Doe mee en maak van deze klassieker een hardloper in jouw zaak! 

Aanmelden

Ben (of ken) jij een bakker of patissier die de jury kan verrassen met de allerbeste aardbeienslof van Nederland? Ga naar prestigefruit.com/aardbeienslof/ en doe mee!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn