Algemeen 25 maart 2022

De bakker blijft populair

Aan het begin van de coronacrisis zagen niet alleen supermarkten, maar ook speciaalzaken hun omzet enorm stijgen. Twee jaar later doet alleen de bakkerij het nog veel beter. De groei bij supermarkten, andere speciaalzaken en ook bij de boer is gestopt. Dat blijkt uit cijfers die NU.nl heeft opgevraagd bij marktonderzoeker GfK.

“Sinds de horeca weer helemaal open is, stijgen de omzetten van de supermarkten en speciaalzaken niet meer”, zegt Norman Buysse van GfK. “De bakker is de uitzondering, zij hebben de consument aan zich weten te binden.” Het feit dat zij hogere prijzen rekenen kan een rol spelen bij het behalen van meer omzet. “Of ze hebben de klant echt meer te bieden.”

Alle eet- en drinkgelegenheden merken dat we nu minder tijd hebben en de horeca weer open is. “Als we minder thuis werken, zal het ook minder makkelijk zijn om iets uit de speciaalzaak te halen, omdat ze beperktere openingstijden hebben.”

De prijzen voor eten en drinken in supermarkten en speciaalzaken stijgen inmiddels flink en ook de consument let hierop. “Er gebeurt veel in de markt”, zegt Buysse. “We hebben nu te maken met prijsverhogingen voor boodschappen, maar dat gaat ook gebeuren in de horeca.”

Bron: nu.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn