Opleiding 17 september 2021

Cursus gistdegen start in oktober: wie biedt een stageplek?

In oktober plant de bakkerijopleiding van Friesland College weer een cursus Gistdegen in. In deze tienweekse training worden cursisten klaargestoomd voor een baan in de (industriële of ambachtelijke) bakkerij. De aanmeldingen komen grotendeels binnen via het team van Fryslân werkt!. Maar ook werkgevers kunnen medewerkers aanmelden voor deze cursus. In tien weken, tijdens 1 dagdeel in de week, leren de studenten alles over de basis van broodmaken.

Wees er nu bij!

Daarnaast is het van belang dat de cursisten een stageplek krijgen gedurende die tien weken. Docent Jurjen Albertsma doet dan ook de oproep binnen het netwerk Bakery Sweets Center om een stageplek aan te bieden. Met deze kortlopende opleiding komen we tegemoet aan de vraag vanuit het bedrijfsleven, naar meer grondstoffenkennis en naar vaardig personeel. Zorg er als bedrijf voor dat je erbij bent: deze cursisten nu al een plek biedt om zich het vak verder eigen te maken.”

Idealiter ziet Albertsma alle stagiaires ook na de cursus een dienstverband krijgen. “Dat is ons na de eerste lichting goed gelukt”, zegt hij tevreden. “De cursisten werken nu bij onder meer Bakkerij van der Kloet, De Bakkers van Verloop en Bakkerij Kamstra.”

Lees ook:

Mark van der Werf krijgt baan als procesoperator bij Bakkerij Kamstra

Basiscursus Gistdegen: ook voor jou broodnodig!

Basiscursus Gistdegen

Aanmelden voor de cursus, of een stageplek aanbieden, kan bij Jurjen Albertsma, j.albertsma@fcroc.nl.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn