Algemeen Opleiding 21 januari 2022

Cursus Gistdegen start aan Alfa College in Hoogeveen

De eerste cursus Gistdegen op het Alfa Collega in Hoogeveen gaat maandag 24 januari van start. In totaal doen veertien cursisten mee. Zij gaan als eerste met het maken van lunchbolletjes aan de slag.

Gert Jan ten Napel is mede-eigenaar van Het Ambacht. Hij heeft de deelnemers en de stageplekken geregeld. “De deelnemers aan deze eerste editie vormen een mix van werkzoekenden en mensen die al bij een bedrijf in dienst zijn. Voor iedereen is inmiddels een stageplek geregeld”, vertelt Gert Jan, die kortgeleden lid is geworden van Bakery Sweets Center. De cursus bestaat uit tien lessen, die wekelijks gehouden worden. “Als alle coronamaatregelen het toelaten, dan wordt het traject medio april afgerond”, verwacht hij.

Aan de slag met lunchbolletjes

De lessen worden gegeven door bakkerijdocent Wout van de Vegt. “De eerste cursusdag gaan we kennismaken en praktisch met lunchbolletjes aan de slag”, licht Wout toe. “Tijdens het maken van de producten gaan we leervragen beantwoorden en geef ik extra uitleg. Uiteraard mogen de deelnemers de door hen gemaakte producten meenemen.” De docent zegt zich flexibel op te stellen. “Ik hou rekening met leervragen van de deelnemers. Indien nodig kunnen we het lesprogramma aanpassen.”

‘Ik vind het fijn dat ik mag proberen het kennisniveau van de deelnemers te vergroten’

Wout van de Vegt

‘Allemaal gemotiveerde deelnemers’

Beide mannen staan te popelen om met de cursus te starten. “Ik heb er zin in! Het zijn allemaal heel gemotiveerde deelnemers. Ik vind het fijn dat ik mag proberen hun kennisniveau te vergroten. Hopelijk kunnen ze het geleerde later toepassen in de praktijk”, aldus Wout. Gert Jan vult aan: “Ik hoop op een enthousiaste groep. Afgelopen jaar hebben we helaas weinig kunnen organiseren. Ik hoop dat we dit jaar met meer groepen kunnen starten, zodat de opleiding steeds meer vorm gaat krijgen.”

Interesse?

Interesse in deze introductie in de bakkerij? Neem voor deze training aan het Alfa College contact op met Gert Jan ten Napel. Ook aan het Friesland College in Leeuwarden wordt weer een cursus Gisdegen gehouden. Deze start op 29 maart. Inschrijven kan bij bakkerijdocent Jurjen Albertsma, j.albertsma@fcroc.nl.

Tekst: Wendy Noordzij

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn