Column 21 augustus 2020

Column: Wie jarig is trakteert

Veel van mijn teamleden keken er na de vakantieperiode naar uit weer gedeeltelijk op kantoor te mogen werken. Binnen de gemeente Leeuwarden was de intentie dit per 1 september mogelijk te maken. Persoonlijk koos ik er voor al op mijn 1e werkdag naar het Gemeentehuis te gaan. Even collega’s ontmoeten en direct focus op het werk krijgen. Ik vind dat heel erg prettig.

Na de persconferentie van afgelopen dinsdag heb ik mijn verwachtingen naar een mix van thuis en op kantoor werken gelijk weer bijgesteld. Dat zal hem bij ons als overheidsorganisatie voorlopig wel niet worden. Begrijpelijk gezien de huidige situatie.

Toch kon ik het niet laten afgelopen week op mijn verjaardag gebak te halen. Natuurlijk voor thuis. Maar ook voor op kantoor. Met een collega samen had ik een afspraak met ondernemers, dus er was in ieder geval 1 moment voor traktatie.

Bij de banketbakker in de winkel realiseerde ik mij des te meer wat deze crisisperiode ook aan omzetderving moet hebben betekend voor de verkoop van banket. De volgende dag, voor het portefeuillehoudersoverleg met de wethouder, ben ik daarom opnieuw naar de banketbakker gereden. Alle beetjes helpen, bedacht ik.

Voorlopig grijp ik alle momenten aan om zo vaak als mogelijk te trakteren. Dat is goed voor de omzet in uw branche én ook nog eens erg lekker!

Gina Tromp
senior adviseur en coördinator Economische Zaken
gemeente Leeuwarden

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn