Column 22 april 2020

Column Gemeente Leeuwarden: ‘We blijven graag in verbinding’

Op dinsdag 21 april maakte premier Rutte bekend dat de maatregelen tot en met 19 mei worden verlengd. ”Beter voorzichtigheid nu, dan spijt achteraf'”, vertelde hij.

Vanuit Economische Zaken, wethouder en teamleden, leven wij met ondernemers mee. Wij blijven dan ook graag met u in verbinding. En kijken graag of wij u ergens in kunnen faciliteren.

Wij hebben veelvuldig contact met ondernemers en verschillende partijen in het economische veld. Zo is er bijvoorbeeld een wekelijks overleg met de voorzitters van alle ondernemersverenigingen en het Leeuwarder Ondernemersfonds. Daarnaast vindt er periodiek overleg plaats met de drie grote banken en hebben we contact met de accountants binnen onze gemeente.

Inzicht

Voor al deze overleggen geldt dat het zorgt voor kennis en verbinding onderling. Het geeft ons inzicht in sectoren en gebieden.  Uit het overleg met de accountants kwam naar voren dat de regelingen die door de landelijke overheid zijn ingesteld – boven verwachting – soepel lopen. Vragen over accountantsverklaringen, productiestaten en wens tot aanpassing NOW-regeling voor seizoensbedrijven. Deze zaken worden door ons voorgelegd in de landelijke overleggen met het Ministerie en de VNG (Vereniging Nederlands Gemeenten).

Door te brengen en te halen zijn al deze overleggen van grote waarde.

Heeft u ook een vraag? Bel of mail ons!

Gina Tromp
Gemeente Leeuwarden
gina.tromp@leeuwarden.nl
tel: 06 433 65 376

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn