Column Partners 11 juni 2020

Column Gemeente Leeuwarden: ‘Vol verwachting’

Ook de horecaondernemers in onze gemeente keken vol verwachting uit naar 1 juni. Eindelijk weer open, eindelijk weer gasten… eindelijk weer omzet! Het was hard werken om de horecabedrijven coronaproof te krijgen. Tafels eruit, goede routing en signing organiseren, instructie van de medewerkers regelen en nog zoveel meer. Vooral ook het werken met reserveringen, binnen en op het terras, en de gasten van tevoren gezondheidsvragen stellen is, naast de 1,5 meter, een nieuwe realiteit.

Verkeer omleiden

De horecaondernemers wilden graag meer ruimte voor de terrassen en dat kregen ze. Veel terrassenplannen zijn bij ons ingediend en door de vakafdeling bij de gemeente beoordeeld. Het meeste is naar wens van de ondernemers gehonoreerd. En dat is fijn. Er worden zelfs bussen voor omgeleid!

Geen garantie

En toch…het is allemaal nog geen garantie voor succes. We moeten in Nederland de weg nog wel terugvinden naar de horeca.

Zelf ben ik 1 juni met ons gezin uit eten gegaan. Dit werd door de ondernemer enorm gewaardeerd. Het eten was echt super lekker. De sfeer in het restaurant viel me nog niet mee. Ook de bediening moest nog even wennen. Dat zal stap voor stap beter gaan.

Ik gun het deze ondernemers en hun toeleveranciers zo! Laten we hopen dat ook zij op korte termijn weer goede omzetcijfers kunnen draaien.

Voor henzelf en al hun medewerkers!

Gina Tromp
senior adviseur en coördinator Economische Zaken
gemeente Leeuwarden

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn