Column 13 november 2020

Column Gemeente Leeuwarden: vissen

Gina Tromp van de gemeente Leeuwarden.

Zo zonder fysieke netwerkmomenten, congressen en beurzen ziet mijn dagelijkse werk, wat voor een groot deel bestaat uit acquisitie, er wel heel anders uit. Onze focus vanuit Economische Zaken is nu meer gericht op het relatiebeheer met de ondernemers in onze regio. We zoeken met hen naar wegen om hen zo goed mogelijk te ondersteunen. Op velerlei gebied. We zien mooi ondernemerschap, omdenken, daadkracht. Maar hebben ook een luisterend oor voor hen die dat niet lukt. Denk alleen al aan de nachthoreca.

U heeft daar vanuit uw bedrijven ook volop mee te maken. Ook uw klanten laten een grillig afnamepatroon zien. Dit vraagt om continu anticiperen. Ik ben nieuwsgierig wat dat in jullie vakgebied betekent in de acquisitie. Hoe vinden jullie nieuwe klanten?

Aandacht in magazine Food Locaties

Wij hebben ruimte gekocht in het, zowel offline als online, magazine FOOD Locaties. Een nationaal blad voor potentiële vestigers op zoek naar een nieuwe vestigingslocatie. Afgelopen week zijn we geïnterviewd. Met ‘we’ bedoel ik projectmanager Bakery Sweets Center Hilco Wagenaar, stuurgroeplid Koos Oosterhaven (Van Hall Larenstein/FACT) en ik. Daarnaast nam Willem Cranenbroek deel, manager van ME-AT. Dit bedrijf is onderdeel van de Vion Food Group en zij produceren in Leeuwarden plantaardige vleesvervangers.

Gezamenlijk hebben wij input gegeven over wat er in onze regio allemaal gebeurt als het gaat om food. Waarom juist onze regio het overwegen waard is als je denkt aan een nieuwe locatie. En dat is veel! Hier hebben we de ruimte om te ontwikkelen op onze bedrijventerreinen, een prachtig netwerk met een grote diversiteit aan bedrijven, doorlopende leerlijnen in het onderwijs, onderzoeksfaciliteiten, verbinding met de watertechnologie en nog zoveel meer. Het kan niet anders dan een mooi gezamenlijk verhaal worden!

En nu hopen dat er een vis aan de haak komt!

Gina Tromp
Sr. adviseur en coördinator
Economische Zaken
Gemeente Leeuwarden

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn