Algemeen 11 december 2020

Column Gemeente Leeuwarden: TROTS!

Zo, dat is een opening die staat. Maar nu mag ik uitleggen waarom ik trots ben. Wij noorderlingen zijn daar normaal niet zo van. In de afgelopen weken heb ik bij verschillende bedrijven vanuit Bakery Sweets Center contact gehad als het gaat om zij-instromers. Ik vind het ook mooi om deze bedrijven even te noemen: Helwa Wafelbakkerij, Bakkerij Van der Kloet, Bakkerij Van Esch, Molkwarder Koeke en De Bakkers van Verloop.

Bij al deze bedrijven spat de passie eraf als het gaat over hun vak. En dat vind ik zo mooi. Maar daardoor vraag ik mij ook af hoe het kan dat mensen de weg naar deze bedrijven soms maar moeilijk weten te vinden. En ja, het is ook echt wel bikkelen soms binnen de verschillende bakkerijen. Maar als medewerker mag je wel bijdragen aan een prachtig eindproduct, een product waar je trots op kan zijn. Dat is althans wel zoals ik het gevoeld heb tijdens de gesprekken. Ik zie de trots bij al deze ondernemers als ze praten over de producten die ze maken.

We zien het niet altijd, maar we maken als club echt stappen.

Met dat gevoel mag ik vanaf nu ook echt kandidaten die interesse hebben gaan overtuigen om voor één van deze bedrijven te kiezen. En als ik en al mijn collega’s die de contacten hebben met de werkzoekenden dat maar half zo goed kunnen als jullie, dan moet het goedkomen. Deze week heb ik de Bakery Sweets Center Vacaturekrant gedeeld onder al mijn collega’s in Friesland en daar ben ik trots op. We zien het niet altijd, maar we maken als club echt stappen en dit is daar één van. Jullie durven verder te kijken en mensen een kans te geven die wellicht nog weinig of geen ervaring hebben binnen jullie prachtige branche. Maar die wel willen! Trots!

Veel van jullie bedrijven gaan nog een drukke week tegemoet zo richting de feestdagen en dat zorgt ervoor dat er nog even gas gegeven moet worden. Ik hoop dat we de komende weken nog wat sollicitatiegesprekken kunnen plannen en dat we in de loop van januari daadwerkelijk de eerste plaatsing kunnen bewerkstelligen. Daar gaan we voor!

Ik kijk dus met een trots gevoel terug op de afgelopen maanden en heb heel veel zin in 2021. Om heel veel redenen, maar één daarvan is zeker de samenwerking binnen het BSC. Ik wens jullie voor nu alvast hele fijne feestdagen en een succesvol 2021!

Tot snel!

Alex Tabak
Accountmanager gemeente Leeuwarden

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn