Column 24 juni 2020

Column Gemeente Leeuwarden: ‘Tijd voor ontspanning?’

Nog ruim 1,5 week en dan is het zomervakantie voor de leerlingen in Noord-Nederland. Dat betekent ook voor jou en je collega’s dat er een vakantieperiode aanbreekt. Zo net voor de zomerperiode gaat Europa weer langzaam open voor toeristen. Maar de tijd waarin we leven zorgt er wellicht voor dat niet iedereen naar het buitenland vertrekt. Veel mensen besluiten om in eigen land te blijven en hier ontspanning te zoeken. Door alle hectiek van de afgelopen tijd, kijken veel mensen uit naar vakantie en ontspanning. Ik merk zelf dat ik wel toe ben aan wat ontspanning. Thuiswerken met een partner in de zorg en kinderen die toch met regelmaat aandacht vragen (en ook verdienen), is niet de makkelijkste combinatie. Wij blijven dit jaar in ons pittoreske Friesland, maar kijken echt uit naar de vakantie.

Planning

Vakantie betekent voor veel bedrijven ook puzzelen met de planning. Medewerkers hebben recht op vakantie en het is goed voor ze, maar je wilt ook dat je productieproces door blijft gaan en wilt nog steeds dezelfde kwaliteit blijven bieden.  Vaak zien we bedrijven gebruik maken van het netwerk van hun eigen medewerkers, een prima oplossing! Maar er zijn natuurlijk meerdere wegen die naar Rome leiden (misschien deze zomer niet).

Onze kandidaten staan te springen

De gemeente Leeuwarden heeft verschillende vormen van dienstverlening die perfect aansluiten bij het invullen van vakantie- en/of piekperiodes. Zo telt onze dienstverlening niet mee in de keten van contracten en zitten er gunstige financiële voordelen aan vast. Wij hebben kandidaten beschikbaar die gemotiveerd zijn en staan te springen om weer aan het werk te gaan. Zij zijn ook prima in staat om tijdelijke opdrachten in te vullen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden en de voordelen, dan ga ik graag met je in gesprek. Je mag me mailen of bellen voor een vrijblijvend gesprek.

Voor nu wens ik iedereen alvast een mooie zomer. Met of zonder reis in binnen- of buitenland. Blijf gezond en geniet!

Alex Tabak
Accountmanager Team Werk
Gemeente Leeuwarden
mail: alex.tabak@leeuwarden.nl
tel: 06-43365383

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn