Column 18 september 2020

Column Gemeente Leeuwarden: Storytelling

Natuurlijk ging burgemeester Sybrand Buma in op de uitnodiging van Rimmert de Jong van Royal Steensma. De Jong nodigde hem uit voor een bedrijfsbezoek om hem het antwoord te geven op de vraag waarom oranjekoek roze is.

Natuurlijk was dit ook de gelegenheid de burgemeester van Leeuwarden meer te vertellen over de doelen van Bakery Sweets Center. Onze projectcoördinator Hilco Wagenaar nam hem op enthousiaste wijze mee in de plannen. Want dat heeft Bakery Sweets Center nodig: storytelling!

Vertellen wat we doen. Aan potentiële leden, binnen overheden en aan andere partijen. Vanuit mijn werk probeer ik hier een steentje aan bij te dragen. Ik strooi rijkelijk met de folders en deel de social media-berichten.

Inspiratie halen in Vlaardingen

Volgende week gaan we samen met Friso Douwstra, wethouder Economische Zaken, Werk, Onderwijs en Infra van de gemeente Leeuwarden op werkbezoek naar de Food Innovation Academy (FIA)  in Vlaardingen. Daar zijn ze al een stapje verder en gaan we vernemen hoe ze zover gekomen zijn. Met bijdrages vanuit de ondernemers en vanuit de lokale overheid. Zodat ook onze bestuurder ambassadeur wordt en ons helpt in storytelling en verbindingen hier in het Noorden.

Storytelling. Coronaproof. Wat gebruiken we veel Engels in ons vakjargon.
Beeld en geluid op gepaste afstand zullen we maar zeggen.

Ook in coronatijd bouwen we met elkaar door aan het Bakery Sweets Center!

Gina Tromp
Sr. adviseur en coördinator
Economische Zaken
Gemeente Leeuwarden

Foto: Tom Coehoorn

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn