Column 15 oktober 2020

Column Gemeente Leeuwarden: Kerstpakketten

Nu we weer in een gedeeltelijke lockdown zitten is het laatste waar je aan denkt, kerstpakketten. Ik denk er tenminste nog niet aan. Maar horecaondernemers in Leeuwarden wel!

Afhalen en bezorgen

Tijdens de vorige lockdown hebben diverse ondernemers ‘afhalen’ geïntroduceerd. Een aantal is ook overgegaan tot bezorgen. Ondernemers die eerlijk zijn over hoe zij deze situatie ervaren, krijgen veel sympathie van hun klanten.

Samenwerken

Dit heeft nog meer creativiteit gebracht in het omdenken van de huidige situatie, met wederom sluiting van de horeca. Meerdere horecaondernemers gaan bijvoorbeeld gezamenlijk kerstpakketten verkopen met producten van lokale leveranciers. Wat een geweldig idee! Onze wethouder kocht gelijk het eerste pakket en enthousiasmeert een ieder vooral lokaal te kopen.

Voor de opening van Dille & Kamille aan de Nieuwestad in Leeuwarden werd het pand zoveel mogelijk in ere hersteld.

Dille & Kamille opent in Leeuwarden

Je zult juist in deze week maar een vestiging openen. Wat zijn we als gemeente trots dat Dille & Kamille op woensdag 15 oktober de deuren opende aan de Nieuwestad in Leeuwarden. Heel jammer dat je in deze tijd niet uitgebreid kunt stilstaan bij de opening. Geen groots openingsfeest met tromgeroffel. Maar de klanten maakten dit goed. Zij stonden op de eerste verkoopdag gelijk in de rij (natuurlijk op 1,5 meter afstand; de meesten droegen een mondmasker) om de winkel te bewonderen.

Onderdeel van het Dille&Kamille-assortiment: de extracten van Nielsen Massey. Partner van Bakery Sweets Center.

 

Deze tijd kent veel beperkingen. Maar het brengt ook vernieuwing, doorzettingsvermogen, wilskracht en creativiteit.

Ik wens u veel sterkte met ondernemen de komende weken!

Gina Tromp
Sr. adviseur en coördinator
Economische Zaken
Gemeente Leeuwarden

Foto: Tom Coehoorn

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn