Column 29 oktober 2020

Column Gemeente Leeuwarden: ‘Het Nieuwe Bourgondië’

In deze tijd vind ik het soms lastig om optimistisch te zijn. We zitten tenslotte nog steeds in onzekere tijden. Zeker met de huidige maatregelen. Deze week kregen we te horen dat we nog minstens tot december in deze situatie zitten. De horeca heeft het zwaar te verduren. Minder mensen trekken naar de binnenstad en ook de leisure ligt op z’n gat. Tel daarbij op dat het steeds vroeger donker wordt en het wordt serieus een uitdaging om iets positiefs te zeggen.

Cocoonen

Maar wie mij een beetje kent, weet dat ik niet in een hoekje zit te kniezen. Nee, ik zit net als heel veel andere consumenten, volop te ‘cocoonen’. Een mooi woord voor lekker knus thuis, tijd met je familie doorbrengen. Cocoonen biedt perspectief. Laten we met z’n allen van Noord-Nederland het Nieuwe Bourgondië maken. Thuis uitgebreid koken met het gezin, jezelf trakteren op een lekkere taart nadat je weer een week thuiswerken hebt ‘overleefd’. Ga in het weekend eens uitgebreid ontbijten. Dat hoeft lang niet alleen meer met Pinksteren of Pasen. Als we dan nog even toe moeten met de huidige maatregelen, laten we er dan het beste van maken.

De regie in handen

Mijn gezin en ik benutten de situatie zoals die is. Ik probeer daarbij heel bewust ook de MKB’er in de stad op te zoeken, maar ook ik ontkom niet aan de supermarkt. Op die manier proberen wij er zelf een feestje van te maken. Dat zal niet altijd makkelijk zijn, maar je hebt zelf de regie om er toch wat van te maken.

Vergeet niet te bewegen

Om mijn ideeën ook nog wat verantwoord te maken, wil ik jullie nog even wijzen op de volgende app: Ommetje, mede ontwikkeld door professor Erik Scherder. Als gemeente Leeuwarden maken wij er al gebruik van. Maar wellicht ook leuk om voor andere bedrijven binnen Bakery Sweets Center. Wandelen is tenslotte gezond en op deze manier kun je er ook nog een onderlinge competitie van maken. Ik loop graag mee!

Met smakelijke groet,

Alex Tabak
Accountmanager gemeente Leeuwarden

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn