Algemeen 27 augustus 2021

Challenges over korte voedselketens en bonen op Food Technology

Tijdens Food Technology op 1 en 2 december vindt de 3e editie van de hackathon Redesign Your Food Business plaats. Het vakblad EVMI presenteert daarvoor 3 challenges. Wil jij met je team de casus van vandaag, of een zelf bedachte challenge, oppakken tijdens Food Technology? Meld het aan de redactie.

Op 1 en 2 december organiseren Mikrocentrum en Vakblad EVMI (Alea Publishers), Food Technology 2021. Of het nu gaat om CO2-uitstoot, voedselveiligheid, ketentransparantie, gezonde voeding of clean label; de oplossingen worden geboden door nieuwe technologie en innovaties. 

Challenge 1: bonen!

Bij challenge 1 draait het om het zetten van bonen op de kaart. Als vega alternatief. Alles over deze 1ste challenge lees je hier.

Challenge 2: korte voedselketens

Hoe zou een systeem met korte voedselketens in de (nabije) toekomst (logistiek) eruit kunnen zien? Ontwikkel (een concept voor) een digitaal platform om de keten inzichtelijk te maken op basis van wetenschappelijke onderbouwing, zodat kleine en grote initiatieven een duurzaam korte-keten-systeem kunnen vormen. 

Challenge 3 volgt op de website van EVMI. Lees hier alvast alles over challenge 2.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn