Algemeen 14 mei 2020

Cees van den Hoed ziet uitdagingen in werkgroep Onderzoek & Innovatie

Cees van den Hoed maakt bekend dat hij aansluit bij de werkgroep Onderzoek & Innovatie. Van den Hoed (53 jaar) is managing director van Bakkerij Kamstra in Wolvega. De bakkerij staat bekend om klein- en belegd brood voor organisaties in de foodservice, het onderwijs en flight catering.

“Ik sluit me aan bij de werkgroep Onderzoek & Innovatie, omdat ik persoonlijk denk dat hier de leukste uitdagingen liggen”, laat de professional weten. Hij is tevreden over de samenstelling van de werkgroep; afgevaardigen uit het onderwijs en van de partners van Bakery Sweets Center. “De combinatie van praktijk- en onderzoekgestuurd denken zal het beste resultaat genereren.”

20 innovaties

De werkgroep heeft zich de ambitie gesteld om binnen 5 jaar maar liefst 20 innovaties op te leveren. Dat is haalbaar, denkt Van den Hoed. “We gaan werken met een strak schema, waarin verschillende werkgroepleden de lead nemen over een item binnen elke innovatie.” Bij innovaties valt te denken aan ontwikkelingen op het gebied van foodtrends en procesmatige innovaties, maar ook digitalisering staat op de agenda, laat het nieuwe werkgroeplid weten. Hij besluit: “De kansen voor deze werkgroep en daarmee voor Bakery Sweets Center, liggen in het bundelen van kennis. In de breedte én in de diepte.”

Werkgroep Onderzoek&Innovatie compleet

De werkgroep Onderzoek & Innovatie is de laatste tijd uitgebreid met drie nieuwe leden afkomstig uit het bedrijfsleven. De samenstelling per 11 mei:

  • Cees van den Hoed (Bakkerij Kamstra)
  • Susanne Lamers (Concorp)
  • Henk-Jan Bosklopper (Van der Meulen Hallum BV)
  • Lizette Oudhuis (Avebe/Lector Hogeschool van Hall Larenstein)
  • Koos Oosterhaven (manager FACT)
  • Frits Pluimers (Bakkerij-applicatietechnoloog FACT)

Frits Pluimers: ‘Het is de hoogste tijd om de kennis samen te brengen’

Echte bijdrage aan kwaliteit-, proces- en productverbetering

Frits Pluimers, werkgroeplid vanaf dag 1, is blij met de uitbreiding van de werkgroep. “Het zorgt voor een bredere basis. Er bestaan al veel kanalen tussen bedrijfsleven en onderwijs, maar dat is altijd gericht op een actie ten behoeve van een student. Het is goed dat er een groep mensen is die in een netwerk voorziet dat daarnaast nieuwe kansen genereert.” De bakkerij-applicatietechnoloog aan het FACT denkt dat Bakery Sweets Center alle faciliteiten en mensen (zowel docent als student) in huis heeft om de komende jaren een echte bijdrage te kunnen leveren aan kwaliteit-, proces- en productverbetering. “Zo zijn we op dit moment actief bezig in het veld van nieuwe eiwitten en het stroomlijnen hiervan voor een betere gezondheidswaarden.” Hij besluit: “Het is de hoogste tijd om de kennis die we als bedrijfsleven, kennis- en opleidingsinstituten hebben vergaard, samen te brengen. De werkgroep Onderzoek & innovatie heeft in de nieuwe samenstelling veel knowhow in huis om de keten te overzien. Het palet van student/instituut/bedrijf/consument levert een kleurrijk decor met kansen.”

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn