Algemeen 06 februari 2022

BSC-plannen voor 2022: acties en ambities

Bakery Sweets Center bloeit! Na alle mooie hoogtepunten afgelopen jaar, werd tijdens de algemene ledenvergadering begin februari het Jaarplan voor 2022 gepresenteerd. Met heldere ambities. Zo wordt er met de nieuwe kwartiermaker extra ingezet op zij-instroom. Er worden interessante onderzoeken gestart, zoals het optimaliseren van reststromen uit brood. En volgers en fans kunnen meer sessions verwachten. Hierbij een overzicht van de plannen ‘in a nutshell‘!

De werkgroep Onderwijs gaat zich vooral focussen op instroom en doorstroom. Zij-instromers zijn nog steeds een heel interessante doelgroep voor BSC. Onze nieuwe kwartiermaker Dirk Westerhof gaat zich ervoor inzetten om nog veel meer zij-instromers richting onze bedrijven te bewegen. Hij gaat hiervoor met alle leden in gesprek. Tijdens het gesprek staat het thema personeelsbehoefte in relatie tot zij-instroom centraal.

‘Focus op instroom en doorstroom’

werkgroep Opleiden
De werkgroep Onderzoek & Innovatie

Interessante onderzoeken

Diverse interessante onderzoeken staan er in de agenda van de werkgroep Onderzoek & Innovatie. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten:

  • Een businesscase over nieuwe retourstromen gemaakt van brood.
  • Onderzoek naar de mogelijkheden voor een gezonde toevoeging voor brood. Met als einddoel een gezamenlijke broodlijn!
  • Onderzoek naar alternatieve mogelijkheden voor een energietransitie.
  • Voortzetting van het onderzoek naar vezels en eiwitten. Daarbij staat het creëren van een overzicht van alle mogelijkheden centraal.

Ook worden er dit jaar weer inspirerende sessions georganiseerd. Bijvoorbeeld over natuurlijke ingrediënten en over de korte keten, van molen naar bakker. In de loop van 2022 worden er extra sessions gepland op basis van actuele thema’s. Denk bijvoorbeeld aan vezels, plantaardige eiwitten en verpakkingen.

Nieuwe rubriek

De werkgroep communicatie heeft voor 2022 zowel interne als externe doelstellingen. Een die we al kunnen delen, is de nieuwe rubriek die eraan komt. Hierin vertellen jonge medewerkers van BSC-leden – behorende tot de Generatie Z- enthousiast over hun werk en hun visie.

Een ‘clubhuis’ voor Bakery Sweets Center: hoe zou dat eruitzien?

Innovatiebehoefte koppelen

Een van de ambities van de Werkgroep Funding is om een ronde langs bedrijven te maken om de innovatiebehoefte te koppelen aan financieringsmogelijkheden. Centraal staan de behoeftepeiling en keuzes: een gemeenschappelijke BSC-aanpak of bedrijfsprojecten?

De opdracht van de werkgroep Gebouw lijkt duidelijk: verder werken aan de plannen rond het nieuwe clubhuis van BSC. Ons bestuur gaat in gesprek met de bedrijven die hebben aangegeven een mooie locatie te kunnen bieden. De mogelijkheden worden verder onderzocht. Dus… wordt vervolgd!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn