Partners 11 juni 2020

BSC op bezoek bij Bakkerij Faber

Onlangs bracht een delegatie van het Bakery Sweets Center een bezoek aan Bakkerij Faber in Hoogeveen. Stuurgroep-leden Koos Oosterhaven (Van Hall Larenstein) en Hilco Wagenaar (projectcoördinator) gingen in gesprek met directeur Sjoerd Jellema om hem bij te praten over de ontwikkelingen binnen het samenwerkingsverband. En om te kijken wat Bakery Sweets Center concreet kan betekenen voor Bakkerij Faber.

Opleidingsbehoefte

Bakkerij Faber – dat bijna 140 jaar bestaat – is een moderne, industriële broodbakkerij. Dagvers, bake-off en specialiteiten (gevuld (klein)brood en suikerbrood) vormen de chore business. Het bedrijf is van het begin af aan partner van het Bakery Sweets Center. De reden van deelname schuilt wat Jellema betreft met name in het opleidings- en innovatiestuk. Zo is de directeur erg geïnteresseerd in het profiel Operator Bakkerij 2.0 dat net is opgeleverd door het Bakery Sweets Center. Faber zou graag een aantal medewerkers een opleidingstraject willen laten volgen, om te komen tot verdere professionalisering.

Retourbrood

Daarnaast heeft Faber interesse in de mogelijkheden van een onderzoekstraject via het Bakery Sweets Center als het gaat om retourstromen beter en duurzamer te verwaarden. Tenslotte bood Jellema aan, vanuit zijn verschillende bestuursfuncties binnen de branche, te helpen om landelijk verbinding te zoeken, met bijvoorbeeld het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) en de Nationale Bakkerij Academie (NBA). Een afspraak met deze instanties is ondertussen gepland.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn