Algemeen 29 oktober 2020

BSC on tour wordt maatwerkproject

De huidige maatregelen zorgen ervoor dat we creatief moeten omgaan met het project dat zij-instromers helpt aan een baan bij een van de partners van Bakery Sweets Center. Aan een tour langs de bedrijven hoeven we -voorlopig- niet meer te denken. ‘Matchmaker’ Alex Tabak van gemeente Leeuwarden laat de tourbus voor wat het is en zet in op één-op-ééngesprekken met de deelnemende partijen.

Enkele bedrijven die aangesloten zijn bij Bakery Sweets Center, hebben te kennen gegeven op zoek te zijn naar een of meer goede krachten. Ze staan open voor zij-instromers. “De komende weken neem ik met al deze bedrijven contact op voor een één-op-ééngesprek”, laat coördinator Alex Tabak weten. “Het is jammer dat we het niet zo groots kunnen aanpakken als we wilden, maar een voordeel is dat het nu écht om maatwerk gaat.”

Sneller succes verwacht door maatwerk

De eerste mensen starten dit jaar nog

In plaats van samen met alle partijen tot één profiel te komen, wordt nu per bedrijf een profielschets gemaakt. Aan de hand daarvan selecteert Tabak een aantal gegadigden uit de kaartenbak met werkzoekenden. “Door het op deze manier te doen, denk ik dat we sneller succes kunnen behalen. Het doel is om eind dit jaar al de eerste mensen te laten instromen.”

Om hoeveel vacatures het gaat, varieert. “Mijn doel is bedrijven te helpen bij hun personele vraagstuk”, reageert de professionele matchmaker. “Als een bedrijf aangeeft plaats te hebben voor vijf personen, dan gaan we daar natuurlijk voor. Maar eerst één vacature is ook helemaal goed.”

Altijd een goede match

Tabak laat weten dat hij zowel voor de ambacht als voor de industrie zij-instromers wil zoeken. “Zoek je een operator die meer aan de technische kant zit, of iemand die echt de ambachtelijke kant op wil? Met 35.000 werkzoekenden vinden we altijd een goede match.”

Heeft u een vacature binnen uw bedrijf en staat u open voor een zij-instromer(straject)? Laat het weten aan Alex Tabak, alex.tabak@leeuwarden.nl.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn