Algemeen 07 september 2022

BSC met bakkers in gesprek op Beko Najaarsdagen

Leden van Bakery Sweets Center voerden op 5 en 6 september volop gesprekken met collega-bakkerijondernemers tijdens de Beko Najaarsdagen in NBC Congrescentrum in Nieuwegein. Beko organiseert deze ‘huisbeurs’ ieder jaar, waarbij zo’n 60 partners van de groothandel, bakkerij-ondernemers hun najaarsassortiment presenteren. Naar schatting een kleine duizend bezoekers kwamen af op het event.

Sterk team

Op uitnodiging van Beko, was Bakery Sweets Center present met een stand om geïnteresseerden bij te praten over het hoe en waarom van het noordelijke samenwerkingsverband voor de bakkerij- en zoetwarenketen. De Bakery Sweets Center-stand werd naast projectleider Hilco Wagenaar, bemand door Hein Beerse (Beerse Brood en Banket), Nyncke Posthuma (PUUR Posthuma), Romke van der Meulen (Patisserie Schaafsma/Banketbakkerij De Korenbloem), Clara Bloemhof (Communicatie) en Folkert Reitsema (Molkwarder Koeke).

Volop in gesprek

Zij gingen met tientallen collega-bakkers in gesprek over de uitdagingen die op dit moment spelen. De energiecrisis en hoe daar mee om te gaan. Maar ook over de centrale thema’s van Bakery Sweets Center: waar vind ik goed gekwalificeerde medewerkers en hoe leid ik die op maat en liefst versneld op? Ook imagoverbetering en het organiseren van innovatie passeerden de revue. Anderzijds is de bezoekers van de stand gevraagd Bakery Sweets Center te voorzien van tips en tricks. Daar is volop op gereageerd.

Ook in mijn regio?

Team Bakery Sweets Center kijkt met een goed gevoel terug op de Beko Najaarsdagen. Het blijkt dat veel bakkers het samenwerkingsverband al kennen of zelfs nadrukkelijk volgen. De aanpak om samen met de industrie, het regionale vakonderwijs (mbo en hbo) en de overheid op te trekken om oplossingen te vinden voor personeel, imago en innovatie oogst veel lof. De logische vraag die vaak voorbij kwam, was: Wanneer komt er zo’n samenwerkingsverband bij mij in de regio?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn