Algemeen Opleiding 13 januari 2022

BSC heeft een nieuwe kwartiermaker zij-instroom – Dirk Westerhof stelt zich voor

Het vacature-aanbod binnen de foodsector is royaal. Zo ook in de bakkerij- en zoetwarensector. Er is een stijgende vraag naar technische mensen en naar mensen met verstand van grondstoffen. Bakery Sweets Center ziet zij-instroom als een goede oplossing voor de invulling van de personeelsvraag. En schakelt hiervoor speciaal een kwartiermaker zij-instroom in, met de hulp van gemeente Leeuwarden. Dirk Westerhof is hiervoor aangesteld en start deze maand met zijn werkzaamheden. Hij wordt de schakel tussen BSC-leden en werkzoekenden. Dirk stelt zich aan u voor.

4 januari: de eerste werkdag

Na enkele weken wachten is het vandaag zover! Mijn eerste werkuren zijn begonnen bij het Bakery Sweets Center! Per vandaag vervul ik de positie van Kwartiermaker zij-instroom Bakery Sweets Center in opdracht van de Gemeente Leeuwarden / Fryslan Werkt! voor circa 20 uur per week. Na jaren actief te zijn geweest voor met name werkgevers in de techniek, individuele werkgevers en werkzoekenden kijk ik er enorm naar uit om de prachtige sector en de bedrijven te leren kennen binnen BSC. De komende dagen zal ik mij inlezen en hopelijk vooral zo snel mogelijk leden en kennispartners in gesprek gaan om zo te kijken waar ik optimaal van betekenis kan zijn op het persoonsvraagstuk van jullie als sector en als individueel bedrijf.

Even voorstellen

Mijn naam is Dirk Westerhof en ik woon in het Friese Burgum. Hier woon ik samen met mijn vrouw en onze drie kinderen van 11, 9 en 4. Naast mijn werk ben ik graag sportief bezig, maar ben ik ook een buitenmens. Vooral op en rond het Friese water mag ik graag mijn vrije tijd doorbrengen. Tot slot ben ik een liefhebber van de Formule 1.

Personeelsbehoefte en zij-instroom

De komende weken zal ik alle leden van Bakery Sweets Center benaderen voor het maken van een afspraak. In deze afspraak staat het leren kennen van de bedrijven, hun producten en natuurlijk vooral het thema personeelsbehoefte centraal in relatie tot zij-instroom.

Vanuit deze bevindingen zal ik mijn inzetten om BSC en Fryslân Werkt! optimaal voor elkaar te laten werken, zodat we meer mensen werkzaam gaan krijgen in de bakkerij- en zoetwarensector. En de nodige uitkeringen kunnen beëindigen of kunnen voorkomen. Een mooie win-win!

Ik breng naast een gezonde dosis enthousiasme een ruime ervaring mee in de arbeidsbemiddeling en de re-integratie. Daarnaast stap ik vers uit het accountmanagement van Fryslan Werkt!, dus ik kan optimaal meedenken en adviseren over de mogelijkheden tot het opzetten van scholingstrajecten. Maar ook kan ik ondersteunen bij het invullen en verbindingen naar de juiste partijen voor het invullen van individuele vacatures.

Gewoon doen, is misschien wel de beste manier om werkzoekenden te leren kennen en te enthousiasmeren.

Dirk Westerhof

Mijn aanpak in vijf punten:

  • Het informeren van de BSC-leden over de dienstverlening van Fryslân Werkt!. Hoe kan Fryslân Werkt! helpen bij het invullen van de personeelsvraagstukken?
  • Het aanjagen en promoten van de tien weken durende opleiding gistdegen, zodat we deze snel weer kunnen starten.
  • Ik geloof in beeldmateriaal en de inzet van, naast Fryslan Werkt!, sociale media om potentiële werknemers te informeren en te enthousiasmeren. Denk aan vacaturefilmpjes.
  • Naast betaalde vacatures zou ik graag ook kijken met de leden van BSC waar kansen liggen voor het aanbieden van stageplekken voor uitkeringsgerechtigden. Want gewoon doen, is misschien wel de beste manier om werkzoekenden te leren kennen en te enthousiasmeren
  • En naast het direct overbrengen van informatie aan werkzoekenden ligt er nog een mooie kans om ook de diverse werkadviseurs van het UWV en de verschillende gemeenten verder te informeren over de baankansen voor hun kandidaten binnen BSC!

Nogmaals, ik hoop jullie snel live te spreken en zal spoedig afspraken gaan maken. Maar wil je direct al in gesprek, dan hoor ik het ook graag. Jullie kunnen mij natuurlijk nu al bellen voor het maken van een afspraak.

Mijn contactgegevens zijn: tel. 06 316 642 80 of dirk.westerhof@leeuwarden.nl

Tot snel!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn