Algemeen 05 maart 2024

BSC enquête: vacatures stijgen; diploma’s minder belangrijk

De resultaten van de jaarlijkse enquête, die Bakery Sweets Center onder z’n leden voert, zijn bekend. Het aantal vacatures zal de komende vijf jaar verder stijgen. De grootste uitdaging daarbij is om de generatie Z te (blijven) binden.

Jaarlijks verzoekt Bakery Sweets Center zijn leden om een enquête in te vullen. En ieder jaar stellen we dezelfde vragen. Op het gebied van onderwijs, personeel en andere zaken die spelen binnen de vereniging. De resultaten van de enquête bepalen mede de koers van Bakery Sweets Center in het opvolgende jaar.

Vacatures op de korte en langere termijn

Koen Bakker, van onze werkgroep Communicatie & Imago, heeft de resultaten verwerkt. Hij is tevreden over de respons. ‘Van de 35 bedrijven reageerden er 22: 17 uit het MKB en 5 industriële bedrijven.’ Wat opvalt, is het stijgende aantal vacatures. “Over vijf jaar gaat een grote groep zestigplussers met pensioen. Dan krijgen we echt een probleem”, ziet hij. “Over twee jaar verwacht 13,5% van de bedrijven meer dan 21 vacatures open te hebben staan. Drie jaar later is dit aantal opgelopen tot 32,5%.” Ook het profiel van de werknemers komt lang niet altijd overeen met de wensen van de werkgever. Zo is 41% van de respondenten het eens met de stelling: ‘Ik heb moeite om de juiste mensen te vinden.’

Op de korte termijn (2 jaar) verwacht 50% van de bedrijven tussen de 1 en 5 vacatures te hebben; 13,5% tussen de 6 en 10 vacatures en 13,5% verwacht meer dan 21 vacatures op te moeten vullen.
Op de langere termijn voorzien bedrijven nog meer problemen op het personeelsvlak. Dan verwacht 32,5% meer dan 21 vacatures te hebben.

Generatie Z binden

Het toenemend aantal openstaande vacatures maakt het volgens Koen extra belangrijk om de Generatie Z te binden. “Daarbij is het belangrijk om de bakkers- en zoetwarenbranche zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor deze nieuwe generatie. Door de toenemende vraag naar gezonde voeding, is het van belang om het zout- en suikergehalte in de producten te verminderen. Hiervoor zijn medewerkers nodig, die out- of-the-box durven denken en met nieuwe innovaties komen.”

Oorzaken vacatures

Als oorzaken van de ontstane vacatures noemen de BSC-leden de volgende top-5 oorzaken:

  • Vergrijzing
  • Bedrijfsgroei
  • Verandering van functies door ontwikkeling bedrijf
  • Jobhoppers
  • Mentaliteit personeel

Om jobhopping zoveel mogelijk te voorkomen, heeft Koen het volgende advies: “Zorg dat je de medewerkers blijft boeien en denk samen met hen goed over hun toekomst. Laat iemand niet acht jaar als operator een dezelfde lijn werken, maar stel een persoonlijk ontwikkelplan samen. Hiermee kun je de medewerker blijven prikkelen.”

Top-6 vacatures

In alle lagen van bedrijven komen plekken vrij, maar de top-6 van functies is duidelijk. De sector heeft behoefte aan productiemedewerkers (11x benoemd), procesoperators (9x benoemd) en verpakkingsoperators (8x benoemd). Daarna volgen de verkoopmedewerkers (7x benoemd), chauffeurs (7x benoemd) en broodbakkers (6x benoemd).  

Diploma’s worden minder belangrijk

Belangrijke eigenschappen van nieuwe medewerkers zijn onder meer: enthousiast, aanpakken, betrokken, flexibel, leergierig, proactief en vaardig. “Diploma’s en vaardigheden worden dus minder belangrijk. Opleidbaarheid en een lerende houding worden leidend”, ziet Koen.

Tekst: Wendy Noordzij

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn